Makyajlı Range Rover Sport’ta 2.0 lt dizel motor seçeneği sunuluyor

  • Makyajlı Range Rover Sport’ta 2.0 lt dizel motor seçeneği sunuluyor - 1
  • Makyajlı Range Rover Sport’ta 2.0 lt dizel motor seçeneği sunuluyor - 2
  • Makyajlı Range Rover Sport’ta 2.0 lt dizel motor seçeneği sunuluyor - 3
  • Makyajlı Range Rover Sport’ta 2.0 lt dizel motor seçeneği sunuluyor - 4
  • Makyajlı Range Rover Sport’ta 2.0 lt dizel motor seçeneği sunuluyor - 5
  • 2.0 litrelik dizel motor
  • Yeni teknolojiler
  • Yeni sürüş destek sistemleri

2017 model yılı için makyaj operasyonundan geçirilen Range Rover Sport, 2.0 lt’lik motor seçeneğiyle dikkat çekiyor.

Daha önce sadece Land Rover Discovery modelinde kullanılan 2.0 litrelik dizel, şimdi Sport modelinde de yer alacak.

Motor seçeneğinin dışında araçta teknolojik anlamda da ciddi değişiklikler de söz konusu: Yeni sürüş destek sistemleri, eğlence sistemi ve kaplama seçenekleri bunlardan bazıları.

Land Rover’ın Low Traction Launch sistemi, geliştirilmiş çekme destek sistemi ve otomatik acil durum frenleme sistemi gibi teknolojiler otomobile eklendi. Kullanıcılar trafik işareti okuma sistemi ve şerit takip asistanı gibi sistemleri de seçebiliyor. Kabindeyse 8 inçlik ekran yerini daha büyük, 10 inçlik InControl Touch Pro ekranına bırakıyor. Araçta tasarımsal olarak büyük bir değişim görünmüyor.

2.0 litrelik dizel motor model gamına yeni eklendi ve bu motor seçeneğine sahip araçlar tek egzoz çıkışıyla diğerlerinden ayrılabiliyor. Land Rover, Ingenium SD4 motoruna çift turbo uygulayarak 240 bg güç, 493 Nm tork üretmeyi başardı. Yapılan açıklama 0-100 km/s 8.0 sn olduğu ve ortalama tüketiminin 6.2 lt/100 km olduğu şeklinde. Emisyon değeriyse 164 g/km. İlk defa kullanılan 20 litrelik motorla Range Rover Sport’un özellikle ülkemizin vergi sisteminde ciddi bir kullanıcı kitlesine ulaşmasını bekleyebiliriz.

Motorlardaki bir diğer değişiklikse Jaguar’dan alınan benzinli, 3.0 litrelik supercharger destekli V6 motor: 340 bg ve 450 Nm tork. Sport bu motorla 7.1 sn’de 100 km/s’ye çıkarken maksimum hız 210 km/s, ortalama tüketim 10.5 lt/100 km, emisyonsa 243 g/km.

Makyajlı Range Rover Sport’un hangi tarihte ülkemize geleceği henüz belli olmasa da 2.0 litrelik dizelin büyük bir fark yaratacağını ve etrafta çokça Sport modelini göreceğimizi bekleyebiliriz. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook