Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı

  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 1
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 2
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 3
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 4
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 5
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 6
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 7
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 8
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 9
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 10
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 11
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 12
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 13
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 14
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 15
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 16
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 17
  • Renault Austral, Kadjar’ın yerini aldı - 18

Nissan Qashqai bazlı model hibrit motor ve 4Control teknolojisiyle sınıfına yenilik getiriyor.

Renault’nun C-SUV segmentinde yer alan modeli Kadjar yerini Austral’e bırakıyor. Renault-Nissan birlikteliğinin geliştirdiği CMF-CD platformu üzerine yükselen otomobil hibrit motorları ve 4CONTROL adı verilen teknolojisiyle dikkat çekiyor. 

Oldukça cesur bir tasarıma sahip olan Austral bu yeni modüler platformu kullanan ilk Renault modeli oluyor. Bu platform yakın zamanda ülkemizde satışa sunulan Nissan Qashqai modelinde de yer alıyor. Otomobilin tasarım dili Renault’nun ‘duygusal teknoloji’ olarak adlandırdığı felsefeyi gösteriyor. Bu tasarım dili dikkat çekici, atletik ve zarif çizgilerden oluşuyor. Özellikle arkada LED stop lambaları ve ön farlarda elmas şeklinde desenler gibi detaylarla modelin tasarımına ne kadar özenildiğini gösteriyor. Profil çizgilerinin güçlü ve öne çıkartılmış yapısı otomobile karizmatik ve sportif bir hava katıyor. Modelde donanıma göre 17 ile 20 inç genişliğinde jantlar sunuluyor.

Kabinde teknolojik özellikler hemen kendini gösteriyor. 12.3 inç genişliğindeki tamamen dijital göstergeler, 9.3 inçlik head*up display ve yine 12.3 inç genişliğe sahip, diket konumlandırılmış orta ekran yüksek teknoloji hissiyatını arttırıyor. Ortadaki dokunmatik ekranın (Open R adı veriliyor) kendi kendini ayarlayan parlaklık ve optimize edilen yansıtma özellikleri sınıfında ilk kez kullanılıyor. 

Yeni Austral şık ve modern yapılı orta konsoluyla sürücü ve ön yolcunun yaşam alanlarını net bir şekilde ayırıyor. Ayrıca telefonunuzu kablosuz şarj edebileceğiniz bir telefon alanı, pratik bir depolama alanına sahip ileri geri ayarlanabilir kol dayama ve bilgi-eğlence ekranının kullanımını kolaylaştıran aerodinamik bir el desteğine de sahip. 

Donanım seviyesine ve seçilen opsiyonlara bağlı olarak, yeni Austral’ın iç mekânı, gerçek ahşap, deri, Alcantara, dolgulu kumaşlar gibi farklı malzemelerle alınabiliyor ve “MULTISENSE” olarak adlandırılan kişiselleştirilebilir ambiyans aydınlatması Premium hissiyatı üst düzeye çıkartıyor. 

Austral 2667 mm’lik bir aks mesafesine sahip ve bu değer altyapısını paylaştığı Nissan Qashqai ile birebir aynı. Buna rağmen 27.4 cm ile arka koltuklarda sınıfının en iyi diz mesafesinin sunulması bir başarı. Bunda arka koltukların kızaklı sistemle 16 cm ileri-geri hareket etmesinin payı büyük… Aynı sebepten ötürü bagaj hacmi 500 ile 574 litre arasında değişiklik gösterebiliyor. Bu arada otomobilin kabin içindeki eşya saklama alanlarının hacmi de toplamda 35 litreyi buluyor.

Austral’de dizel motor olmaması Renault’nun bu teknolojiden yavaş yavaş uzaklaştığının bir kanıtı. Modelde Nissan Qashqai’de bulunan 1.3 litrelik hafif hibrit motorlar dışında 48V bir diğe hafif hibrit ve E-TECH Hybrid adı verilen tam hibrit motorlar yer alıyor. 

1.3 litrelik benzinli motor ve 12V lityum iyon batarya ile donatılan hafif hibrit motor 140 ve 160 bg’lik iki versiyonlar geliyor. Daimler ile birlikte geliştirilen bu güç ünitesinde benzinli motor, kayışla gücünü aktaran elektrikli bir marş motoru ve 12V lityum iyon batarya ile destekleniyor. X-TRONIC otomatik şanzımanla 140 bg veya 160 bg ya da manuel şanzımanla 140 bg olarak sunuluyor. Yeni Austral'daki 160 bg 12V Mild Hybrid motor, 1.800 ile 3.500 d/d aralığında 270 Nm maksimum tork üretiyor ve 6,2 lt/100 km yakıt tüketimi ile 136 gr/km’den başlayan CO2 emisyon değerine sahip. 

Modelin ikinci seviye hibrit motoru dizele alternatif olarak geliştirilen Mild Hybrid Advanced sistemi. Bu sistem, yeni 1,2 litrelik 3 silindirli turbo beslemeli benzinli motoru 48V lityum iyon batarya ve marş motoruyla birleştiriyor. 130 bg motor ve manuel şanzıman yakıt verimliliğini ve CO2 emisyonlarını sınıfının en iyi seviyesinde tutuyor (5,3 lt/100 km yakıt tüketimi ve 123 gr/km CO2 emisyonu).



Otomobilin en çok dikkat çeken motor seçeneğiyle E-TECH Hybrid adı verilen gelişmiş hibrit teknolojisi oluyor. Sistem; bir elektromotorla eşleştirilen 1,2 litre 3 silindirli turbo beslemeli benzinli motor, 1,7 kWh lityum-iyon 400V batarya ve akıllı, çok modlu, debriyajsız bir şanzımandan oluşuyor. E-TECH Hybrid motor 140 ve 200 bg güçle alınabiliyor. Önceki nesil E-TECH Hibrit motorlarda olduğu gibi otomobil her zaman tam elektrikli modda çalışıyor ve bu sayede yakıt tasarrufunu maksimuma çıkartıyor. Renault’nun açıklamalarına göre Austral’in hibrit motoru ortalama olarak 4.6 lt/100 km tüketim ve 105 gr/km emisyon değerine sahip.

Austral’in tüm versiyonları önden çekişli olarak alınabiliyor, yani Qashqai’deki gibi dört çeker teknolojisi otomobilde bulunmuyor. Ancak 4CONTROL adı verilen dört tekerleğin dönebilmesi sınıfında ilk kez Austral’de sunulan bir özellik. Bu sistem alındığında arka süspansiyon bağımsız tasarımla geliyor, önden çekişli modellerdeyse arka süspansiyon torsiyon çubuğu tasarıma sahip.

Renault’nun yeni ‘dizelsiz’ dönemine giriş modeli olarak adlandırılan Austral yılın son çeyreğinde ülkemizde satışa sunulacak.



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook