Maserati, ilk elektrikli aracı GranTurismo Folgore’yi prototip olarak gösterdi

  • Maserati, ilk elektrikli aracı GranTurismo Folgore’yi prototip olarak gösterdi - 1
  • Maserati, ilk elektrikli aracı GranTurismo Folgore’yi prototip olarak gösterdi - 2
  • Maserati, ilk elektrikli aracı GranTurismo Folgore’yi prototip olarak gösterdi - 3
  • Maserati, ilk elektrikli aracı GranTurismo Folgore’yi prototip olarak gösterdi - 4
  • Maserati, ilk elektrikli aracı GranTurismo Folgore’yi prototip olarak gösterdi - 5

Model 2023’te üretime geçecek ve markanın DNA’sına sadık kalınarak üretilecek.

 

Geçtiğimiz günlerde Maserati Formula E Şampiyonası’na 2023 yılından itibaren katılacağını duyurarak bir ilke imza atmıştı. Bildiğiniz gibi Maserati 2030 yılında tamamen elektrikli araç üreteceğini de yakın zamanda duyurmuşt.

Marka şimdi de bu duyurunun yanında ilk elektrikli otomobilinin de ipuçlarını verdi. 2023’te üretime geçmesi planlanan otomobil GranTurismo altyapısı üzerine geliştirildi. GranTurismo Folgore adı (Folgore İtalyanca’da Lightning- Yıldırım anlamına geliyor ve bu isim markanın tüm elektrikli modellerinde yer alacak) %100 elektrikli olarak üretilen ilk Maserati modeli olacak.

Marka şimdilik şarj detaylarıyla ilgili bir bilgilendirme yapmadı ancak otomobilin 1200 hp’den daha güçlü olacağı belirtiliyor. Bu sayede 0-100 km/s hızlanma 3 saniyenin altında olacakken maksimum hızın 300 km/s olduğu söyleniyor.

Maserati GranTurismo’nun yanında Levante ve Quattroporte modellerinin de tamamen elektrikli versiyonları üretecek. Bu modeller yakın zamanda tanıtılacak. 2025 yılında ise MC20 modelinin tamamen elektrikli versiyonunu göreceğiz. Maserati elektkli modelleri üretmek için Stellantis ortaklığının STLA platformlarını kullanıyor.

Marka ikonik olan Maserati motor sesi için fazlasıyla çalıştığını söylüyor. Üstelik bu sahte bir V6 silindirli motor sesi olmayacak, elektrik motorlarının sesi üzerinde özel bir çalışma yapılıyor. Maserati gerek motor sesi gerekse dinamizm ve kalite gibi konularda marka kimliğinin elektrikli modellerde de aynı şekilde devam edeceğini açıklıyor.




Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook