Testimize 120 bg üretebilen 1.6 lt’lik BlueHDi dizel motoruyla katılan DS5’in 156 bg’lik 1.6 lt benzinli motoru artık ithal edilmiyor. Tek motor seçeneğiyle satılan DS5 sadece EAT6 tam otomatik şanzıman ile satın alınabiliyor.
Maksimum 189 km/s hıza ulaşabilen DS5, 0’dan 100 km/s hızlanmasına 12.9 sn gibi yüksek bir sürede tamamlıyor. Bu değerlerle DS5 performans arayanlar için pek uygun olmadığının sinyallerini veriyor. Bunun yanında düşük yakıt tüketimiyle öne çıkan otomobil testimizde 7.0 lt/100 km gibi bir ortalama tutturmayı başardı.
DS5 virajlarda sürücüsüne güven veren bir yapıdayken yol tutuşu da oldukça iyi. Hissiz ve gereğinden fazla ağır olduğu gözlemlediğimiz direksiyon özellikle şehir içi sürüşlerde can sıkabiliyor.
Otomobil sessiz ve konforlu bir sürüş ortaya atarken tutunma seviyesinin yeterli olması dikkat çekici. Zaten makyaj öncesinde de DS5 oldukça iyi yol tutan karakteriyle bizleri şaşırtmıştı. 120 bg’lik dizel motor 1434 kg ağırlığındaki otomobile yeterli gelmiyor. Böylesine güzel tasarımlı bir otomobilin iyi performans göstermesini de istiyorsunuz, bu yüzden benzinli alternatifin satılması da düşünülebilirdi.
Makyajla değişen şanzıman artık çok daha konforlu bir sürüş sağlıyor. Makyaj öncesi kullanılan BMP’nin aksine aksine yeni kullanılan EAT6’nın tam otomatik bir yapıya sahip olması bundaki en büyük etmenlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Citroen DS5 vites geçişlerinde sarsıntılı olan, sürücü ve yolcularını bu konuda rahatsız eden bir otomobildi ve açıkçası bunu testimiz sırasında eleştirmiştik. DS5 ise, EAT6 şanzımanı sayesinde sınıfına yakışır bir sürüş konforu sunuyor.
Bu şanzıman PSA Grubu’nda son dönem modellerinin neredeyse tamamında kullanılıyor.