Aston Martin yeni V12 Speedster modelinden 88 adet üretecek

Aston Martin yeni V12 Speedster modelinden 88 adet üretecek - 0

İki koltuklu otomobil efsanevi DBR1 modeli ve CC100 Speedster konseptlerinden ilham alıyor. 

Aston Martin tarihinden ilham alan bir modeli üretime geçirecek. Bugün marka tarafından onaylandığı haberi verilen araç V12 Speedster olarak adlandırılıyor ve 2021’de satışa sunulması bekleniyor.

Araç, Aston Martin’in sınırlı sayıda ve özel araçlarını üreten Q departmanı tarafından geliştirildi. İki koltuklu, motorsporları ve havacılık teknolojilerinin kullanıldığı açıklanan Speedster sadece 88 adet üretilecek.

Otomobilin tasarımı, markaya ilk Le Mans 24 Saat ve Nürburgring 100 km galibiyetlerini getiren DBR1 ve 2013 yılında, Aston Martin’in 100’ncü yılını kutlamak adına üretilen Centenary CC100 Speedster Concept’ten ilham alıyor. DBR1 1950’li yıllarda Le Mans ve Dünya Spor Otomobil Şampiyonasını aynı sene kazanan üç otomobilden biriydi ve Aston Martin’i en iyi şekilde temsil ediyordu. Carroll Shelby ve Roy Salvadori pilotajında Le Mans’ı kazanan otomobil markanın tarihindeki en önemli modellerden biri konumunda.

Diğer ilham alınana CC100 konseptiyse markanın yüzüncü yılını kutlamak için üretilmişti. Konseptin tasarımı Q by Aston Martin ve Aston Martin Design tarafından yapılmıştı.

V12 Speedster’da markanın 5.2 litrelik V12, çift turbolu motoru kullanılıyor. 700 bg güç ve 700 Nm’lik tork sunan bu güç ünitesi ZF imzalı, 8 ileri, arka aksta konumlandırılan şanzımanla gücünü iletiyor.

Şimdilik başka teknik detay paylaşılmayan otomobil sadece 88 adet üretilecek ve ilk teslimatlar 2021’in ilk çeyreğinde yapılacak...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook