Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor

  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 1
  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 2
  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 3
  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 4
  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 5
  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 6
  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 7
  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 8
  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 9
  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 10
  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 11
  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 12
  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 13
  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 14
  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 15
  • Audi e-tron ailesinin üçüncü üyesi GT 2020’de üretime geçiyor - 16

Konsept olarak tanıtılan otomobilin ilk örnekleri 2021’de müşterilere ulaştırılacak.

Audi’nin elektrikli alt markası e-tron’un ilk modelinin SUV olarak üretime geçtiğini bir süre önce sizlerle paylaşmıştık. Alman marka bu konuda oldukça ciddi ve hemen hemen her sınıfta bir model üreteceğini açıkladı. Burada gördüğünüz GT adındaki konsept e-tron markasının üçüncü modeli olarak 2020’de üretime geçiyor.

Araç tasarım olarak Audi’nin A7 modelini andırıyor diyebiliriz. Alçak ve geniş yapıdaki araç 4960 mm uzunluğunda, 1960 mm genişliğinde ve 1380 mm yüksekliğinde. Dört kapılı coupe olarak adlandırılan otomobil 2900 mm’lik aks mesafesiyle geniş bir kabin sunduğunu gözler önüne seriyor. Aracın gövdesi farklı materyellerden üretilmiş; yüksek mukavemetli çelik, alüminyum ve karbonfiber bunlardan bazıları. Tabii bunların hangileri üretim versiyonunda yer alır orasını bilemiyoruz ama elektrikli araçların ağırlıkları genelde yüksek olduğu için markalar ağırlığı azaltmak için olabildiğince hafif malzemelere yer veriyor.

Ön tarafta yer verilen geniş hava girişleri batarya ve frenlerin soğuması için geliştirilmiş. Otomobilin gövdesindeki birçok parça işlevsel olarak tasarlanmışken arka tarafta yer verilen ve boydan boya yerleştirilen LED farlar e-tron SUV modeline gönderme yapıyor.

Dört kapılı ve dört koltuklu konseptin kabini oldukça kaliteli bir yapıda. Tamamen dijital göstergeler markanın üretim modellerinde de aynı şekilde kullanılıyor. Aracın özel tasarımlı spor koltukları motorsporlarından esinlenilmişken, kabinde yer alan kumaşlar tamamen geri dönüştürülebilir malzemeden üretilmiş.

450 litre bagaj hacmi sunan e-tron GT’de 590 bg güç üreten iki adet elektrik motoru yer alıyor. Bu motorlardan biri ön aksa güç iletirken diğeri arka lastiklere güç veriyor. Otomobil bu sayede dört çeker olurken iki aks arasında mekanik bir bağlantı bulunmuyor. Bu yüzden Audi bu sistemi elektrikli quattro olarak adlandırıyor. Sistem ön ve arka aksın yanında sağ ve sol lastikler arasındaki koordinasyonu da sağlıyor.

e-tron 0-100 km/s hızlanmasını 3.5 sn’de gerçekleştirirken maksimum hız 240 km/s’de sınırlandırılmış. Otomobil sadece 12 saniyede 200 km/s hıza çıkabiliyor.

Audi konseptte 90 kWh kapasitesinde bir batarya kullanmış ve aracın menzili WLTP standartlarına göre 400 km olarak veriliyor. Lityum iyon bataryalar tabanda konumlandırılırken bu sayede ağırlık merkezi aşağı çekilmiş, buna arka lastiklerin dönebilmesi de eklenince e-tron GT’nin oldukça iyi bir yol tutuşa sahip olacağını söyleyebiliriz.

Otomobil hem kablolu hem de kablosuz olarak şarj edilebiliyor. Kablo kullanmazsanız 11kW gücündeki manyetik alan sayesinde bataryalarınız doldurabiliyorsunuz. Kablolu sistem ise 800 volt altyapısı sayesinde çok daha hızlı şekilde bataryaları doldurabiliyor. 20 dakikada yüzde 80 dolu bir bataryaya sahip oluyorsunuz ki bu da 320 km menzil anlamına geliyor.

Konseptin üretim 2020’de başlayacakken, ilk teslimatlar 2021’de müşterilere ulaşacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook