BMW, M8 Gran Coupe konseptiyle ‘büyük oynuyor’

  • BMW, M8 Gran Coupe konseptiyle ‘büyük oynuyor’ - 1
  • BMW, M8 Gran Coupe konseptiyle ‘büyük oynuyor’ - 2
  • BMW, M8 Gran Coupe konseptiyle ‘büyük oynuyor’ - 3
  • BMW, M8 Gran Coupe konseptiyle ‘büyük oynuyor’ - 4
  • BMW, M8 Gran Coupe konseptiyle ‘büyük oynuyor’ - 5
  • BMW, M8 Gran Coupe konseptiyle ‘büyük oynuyor’ - 6
  • BMW, M8 Gran Coupe konseptiyle ‘büyük oynuyor’ - 7

4 kapılı Coupe formundaki konsept, adeta Mercedes’in AMG GT 4-Door Coupe modeline rakip olarak üretilmiş gibi.




Sadece Mercedes de değil üstelik, 8 Serisi Gran Coupe modeliyle Bavyera’lı üretici Bentley Continental GT ve Aston Martin DB11 gibi modelleri gözüne kestiriyor. BMW’nin ikonik ismi 8 Serisi’ni geri döndürme planı yaptığını sizlere daha önce bildirmiştik. Sonrasında M8’in kamuflajlı hali Coupe formunda gösterildi. Cenevre’de gösteriken M8 Gran Coupe ve yakın zamanda piyasada olacağı söylenen 8 Serisi Cabriolet ile 8 Serisi ailesi tamamlanacak gibi görünüyor.

7 Serisi’nin alçaltılmış hali olarak da yorumlanabilecek olan Gran Coupe, ilk kez M departmanının desteğini almış görünüyor. Bildiğiniz gibi güncel Gran Coupe’lerden 4 Serisi ve 6 Serisi M4 ve M6 versiyonlarına sahip değildi. 

M8 Gran Coupe’de hangi motor seçeneğinin yer alacağı açıklanmadı ama en azından M5’teki 600 bg’lik çift turbolu V8’in bulunacağını söyleyebiliriz. Bu motor 600 bg’den daha güçlü olacak şekilde M8’de yer alacaktır zira BMW, M8’in model gamının en üstünde konumlandırılacağını açıkladı. Ayrıca Mercedes’in AMG GT 4-Door Coupe modelinde 639 bg güçle geldiğini düşündüğümüzde M8’in bunun altında kalmasını beklemek doğru olmaz. Bir diğer ihtimal de tabii V12 ünitenin var olması. Orijinal 850 CSi modelinde V12 motorun yer aldığını unutmamak gerek; sadece bu bile, şimdilik sadece M760i modelinde kullanılan o inanılmaz ünitenin modelde yer alması için yeterli bahane olacaktır diye düşünüyoruz. 

Model güncel 6 Serisi Gran Coupe’nin yerine üretilecek ve sadece M8 olarak değil diğer motor seçenekleriyle de satışta olacak. Bu da Alman üreticinin harika 6 silindirli makinelerinin yanında 4.4 litrelik V8’in daha sakin versiyonlarıyla 8 Serisi Gran Coupe’yi alabileceğiniz anlamına geliyor. Kim bilir, belki dizel alternatifler bile sunulacaktır…

Son derece agresif görünen otomobil klasik BMW çizgilerine sahip. Geniş böbrek ızgaralar, uzun aks mesafesi, alçak tavanla artık bilindik hale gelen Gran Coupe kimliği ve elbette çerçevesiz camlar…

BMW M8 ile büyük oynuyor ve ilk kez bu sınıfta yer alacağı için elini sıkı tutmak isteyecektir diye düşünüyoruz.

Sevgili Mercedes AMG, yoksa BMW M'in boş duracağını mı sanmıştın?

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook