BMW 8 Serisi geri dönüyor!

BMW 8 Serisi geri dönüyor! - 0

BMW’nin 90’lı yıllarda çok sevilen 8 Serisi Coupe modeli gelecek yıl üretime geri dönüyor.

BMW tarafından gelecek yıl üretime geçmesi onaylanan coupe, markanın S Sınıfı Coupe ve Bentley Continental GT gibi üst sınıf coupe modelleriyle rekabete girmesini sağlayacak.

BMW’nin güncel model gamındaki en büyük Coupe’si 6 Serisi olarak görünüyor ancak Mercedes’in S Sınıfı Coupe ile yakalamış olduğu ivme Münih’te baş ağrısına yol açtı ve markanın eksik kaldığı bu sınıfın bir şekilde tamamlanması gerektiğini gösterdi. 8 Serisi Coupe çıktığında 6 Serisi Coupe’nin üretimine son verileceğinin de altını çizelim. Bunun nedeni olarak sadece 8 Serisi’nin gelmesi değil, 6 Serisi’nde en çok satan modelin Gran Coupe olması gösteriliyor.

Bu model aslında 7 Serisi’nin Coupe’si gibi geliştirilecek ve altyapısı söz konusu modele benzer olacak. Ayrıca modelin teknolojik olarak en üst seviyedeki BMW modeli olması söz konusu, bu da elektrikli alt yapı, hibrit versiyonlar ve yenilikçi bağlantı teknolojilerinin bizleri beklediğini gösteriyor.

Ayrıca kulağımıza gelen detaylar arasında otomobilin ilerleyen zamanlarda bir de Cabriolet versiyonun olacağı yer alıyor. Ancak üstü açık versiyon için şimdilik yeşil ışık yakılmadı.

BMW aslında buna benzer bir çalışmayı daha önce Gran Lusso (yukarıda) konseptiyle yapmış ve 2013 tarihli o araçta da 8 Serisi konuşmaları geçmeye başlamıştı. Ancak o konsept hayata geçmedi. 8 Serisi ise BMW tarihinde ikonik bir model ve kendine özgü yapısıyla birçok kullanıcının hayallerimi süsleyen bir otomobildi. Bu ismin geri dönmesi hem marka için hem de 8 Serisi fanatikleri için çok iyi bir haber olmasının yanında BMW’nin imajı açısından da önemli olacak.

Konsept olarak geliştirilen otomobilin 26 Mayıs’ta İtalya, Concorso d’Eleganza Villa d’Este’de gösterileceği duyuruldu.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook