Hem hızlı hem ekonomik: Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid

  • Hem hızlı hem ekonomik: Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid - 1
  • Hem hızlı hem ekonomik: Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid - 2
  • Hem hızlı hem ekonomik: Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid - 3
  • Hem hızlı hem ekonomik: Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid - 4
  • Hem hızlı hem ekonomik: Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid - 5
  • Hem hızlı hem ekonomik: Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid - 6
  • Hem hızlı hem ekonomik: Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid - 7
  • Hem hızlı hem ekonomik: Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid - 8

Porsche’nin yeni tanıttığı Panamera Sport Turismo S E-Hybrid 680 bg gücüyle 3.4 saniyede 100 km/s hıza çıkarken ortalama olarak 3.0 lt/100 km yakıt tüketiyor. 

Porsche tüm hızıyla modellerine hibrit versiyonlar eklemeye devam ediyor. Yıl içerisinde sizlere tanıttığımız Panamera modelinin station gövdeli seçeneği olan Sport Turismo, model gamının en üstünde yer alan Turbo S E-Hybrid versiyonuna kavuştu.

Plug-in şeklinde kabloyla şarj edilebilen otomobilde diğer Turbo S E-Hybrid modellerinde olduğu gibi 4.0 litrelik, çift turbo beslemeli, V8 içten yanmalı motor elektrik motoruyla kombine edilmiş. 550 bg güç üreten benzinli motora 135 bg’lik elektrik motoru destek veriyor ve maksimum güç 680 bg olarak verilirken maksimum torksa 850 Nm (1400 d/dak). Gücünü dört çeker sistemiyle aktaran otomobil 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyede gerçekleştirirken bu değer standart E-Hybrid versiyona göre tam 1 saniye daha hızlı. Bunun dışında otomobilin 0-200 km/s hızlanması 11.9 saniye ve maksimum hızı 310 km/s.

14.1 kWh kapasiteli lityum iyon bataryalar sayesinde aracın sadece elektrik motoruyla menzili 49 kilometre ve elektrik motoruyla maksimum olarak 140 km/s hıza ulaşabiliyor. 918 Spyder modelinden alınan hibrit sistemi bagaj hacminden 95 litre çalıyor ve bagaj hacmi 425 litre olarak veriliyor. Sistemin şarj süresiyse kablonun cinsine bağlı olarak 2.5 ila 6 saat arasında değişiyor.

Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid’de 4WS, Porsche Advanced Cockpit ve üç kademeli Active Suspension Management sistemleri yer alıyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook