Porsche Cayenne E-Hybrid tanıtıldı

  • Porsche Cayenne E-Hybrid tanıtıldı - 1
  • Porsche Cayenne E-Hybrid tanıtıldı - 2
  • Porsche Cayenne E-Hybrid tanıtıldı - 3
  • Porsche Cayenne E-Hybrid tanıtıldı - 4
  • Porsche Cayenne E-Hybrid tanıtıldı - 5
  • Porsche Cayenne E-Hybrid tanıtıldı - 6

Plug-in hibrit SUV, Cayenne S’ten hem daha hızlı, hem daha güçlü, hem de daha verimli.

Yazı: Şafak Soysal




Porsche’nin satış rakamlarını şaha kaldırarak markayı farklı bir seviyeye taşıyan Cayenne, yeni bir plug-in hibrit türevine kavuştu.

Cayenne E-Hybrid adlı makine, gücünü 3.0 litrelik turbo beslemeli bir V6 motordan alıyor. 340 bg gücündeki ünite, 136 bg üretebilen bir elektrik motoruyla kombine edilerek toplamda 462 bg sunuyor. 14.1 kWh kapasiteli bataryası ile 43 km kadar menzil sunan yeni E-Hybrid, araç üzerinde yer alan 3.6 kW’lık şarj elemanını 230 Volt’luk güç kaynağına bağladığınızda 7-8 saat arasında şarj olabiliyor. Eğer opsiyonel 7.2 kW’lık elemanı tercih ederseniz bu süre, 2-3 saat arasına iniyor. Dört tekerlekten çekişli çevreci SUV, 8 ileri otomatik şanzımanının yardımıyla üç haneli hızlara 5.0 saniyede ulaşabiliyor. Cayenne'de kullanılan kablolu şarj sistemi daha önce Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid modelinde kullanılan altyapının aynısı.

Verilere baktığımızda Cayenne E-Hybrid, kardeşi Cayenne S’e göre 22 bg daha güçlü, ondan daha hızlı ve Porsche’nin dediğine göre (3.2-3.4 lt/100 km; 72-78 g/km CO2) S versiyonundan çok daha verimli. Konu “sürüş keyfi” olduğunda batarya ve elektrik motoru gibi parçalardan gelen ekstra ağırlığın duruma nasıl etki ettiği ise dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta.

Tasarım açısından E-Hybrid’in diğer Cayenne’lerden iki temel farkı var: Fren kaliperleri, kadran ibreleri gibi yerlerde görülen Asit Yeşili renk ve şarj soketini gizleyen ikinci bir kapak.

Standart olarak Sport Chrono paketi, aktif süspansiyon kontrolü gibi donanımlar sunan araçta masajlı koltuklar, head-up display, 22” çaplı jantlar (standart ölçü 19”) ve InnoDriver adlı sürüş destek sistemi gibi özellikler ise opsiyon. InnoDriver sayesinde araç sensör ve radarlar vasıtasıyla topladığı verileri kullanarak elektrik motorundan yararlanma oranını mümkün mertebe arttırıyor.

Yeni E-Hybrid’in Cayenne S’e göre son avantajı ise 89,220 €’luk fiyatı. Plug-in hibrit model, birçok alanda daha iyi olduğu kardeşinden 2 bin € civarı daha ucuz.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook