Jaguar F-Type makyajlandı

  • Jaguar F-Type makyajlandı - 1
  • Jaguar F-Type makyajlandı - 2
  • Jaguar F-Type makyajlandı - 3
  • Jaguar F-Type makyajlandı - 4
  • Jaguar F-Type makyajlandı - 5
  • Jaguar F-Type makyajlandı - 6
  • Jaguar F-Type makyajlandı - 7
  • Jaguar F-Type makyajlandı - 8
  • Jaguar F-Type makyajlandı - 9
  • Jaguar F-Type makyajlandı - 10
  • Jaguar F-Type makyajlandı - 11

Tasarım değişiminin yanında V6 motorun sadece belli pazarlarda olması dikkat çekiyor.

Jaguar’ın spor modeli F-Type 2020 yılına makyajlı olarak giriyor. Otomobilde dış tasarım güncellemesinin yanında 4 ve 8 silindirli motorlar ve yenilenen kabin tasarımı yer alıyor.

2013 yılında piyasaya çıkan model muhtemelen 2022’ye kadar üretimde kalacak ve yerini tamamen elektrikli yeni modele bırakacak. Dolayısıyla makyajlı F-Type’ı bu tarihe kadar üretimde göreceğiz.

Model, Jaguar’ın ünlü tasarımcısı Ian Callum’un markadan ayrılmadan önceki son çalışması olarak da ayrı bir öneme sahip. Bilidnipi gibi Callum F-Type’ı “Jaguar’daki en önemli projem” olarak tanımlıyordu.

Makyajlı modelde özellikle ön kısım farklı yapısıyla öne çıkıyor. Eskisine göre çok daha sade olan yeni tasarım daha çok I-Pace modelini andırıyor. Izgara daha genişken eski Jaguar modellerini andırıyor. Plakanın tampon yerine ızgarada kendine yer bulması buranın daha farklı görünmesindeki etkenlerden biri olarak görünüyor. Daha geniş hava girişleri otomobilin agresifliğini arttırırken ince tasarımlı LED farlar en büyük değişim. Jaguar burada aracın donanımına göre far tasarımını değiştiriyor. Baz modellerde LED farlar J şeklindeki gündüz farlarıyla desteklenirken R modellerinde dört mercekli far tasarımı görülüyor. Ayrıca yenilenen motor kaputu tasarımı da ön kısımda kendine yer buluyor.

Arka tarafta değişimler daha küçük ölçekli. E-Type’dan esinlenilen yuvarlak alt kısımlı far yerini köşeli bir tasarıma bırakmış. Ayrıca plakalık da yeniden tasarlanmış.

Otomobilin kabininde neredeyse değişim yok gibi. Genel tasarım ve yerleşimde değişim yokken daha çok malzeme ve işçilik kalitesi gibi konularda gelişme sağlanmış. Bunun yanında 12.3 inçlik dijital göstergeler ve yeni bir Infotaintment sistemi otomobilde kullanılıyor. Bu sistem artık online olarak tüm güncellemeleri araca aktarabilen bir altyapıya sahip.

Jaguar makyajla birlikte F-Type’ın motor seçeneklerinde de değişime gitti. Supercharger destekli V6 motor sadece ABD ve Çin pazarı için sunulurken Avrupa pazarından kaldırıldı. Dolayısıyla Avrupa pazarında F-Type almayı düşünüyorsanız seçenekleriniz sadece 2.0 litrelik 4 silindirli veye 5.0 litrelik V8 silindirli motorları kapsıyor. Giriş seviyesi motor yine 300 bg güç üretiyor ve sadece arkadan çekişli olarak alınabiliyor.

Supercharger destekli V6 motor 380 bg’le yoluna devam ediyor. Bu motor seçeneğinde 460 Nm’lik tork arka lastiklere veya dört çeker sistemine aktarılıyor.

Yine supercharger destekli V8 ise 450 bg’lik gücü ve 580 Nm’lik torkunun yanında arkadan veya dört tekerlekten çekişli olarak gelirken tüm modellerde 8 ileri otomatik şanzıman bulunuyor. V8 motorla F-Type 0-100 km/s hızlanmasını 4.4 saniyede tamamlıyor.

Model gamının en üstünde 575 bg güç ve 700 Nm’lik devasa torkuyla F-Type R modeli bulunuyor. 3.5 saniyelik 0-100 km/s hızlanmanın yanında 300 km/s’lik maksimum hız R modelini diğerlerinden ayırıyor. Bu modelde artık karbon seramik frenler, aktif viraj demirleri, yaylar ve amortisörlerin yanında güçlendirilmiş taşıyıcılar ve bağlantılar da yer alıyor.

Yine Coupe ve Cabriolet gövde seçeneklerinde satılacak model Avrupa’da satışa çıktı bile...



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook