VW’den bir elektrikli konsepti daha: ID. Space Vizzion

  • VW’den bir elektrikli konsepti daha: ID. Space Vizzion - 1
  • VW’den bir elektrikli konsepti daha: ID. Space Vizzion - 2
  • VW’den bir elektrikli konsepti daha: ID. Space Vizzion - 3
  • VW’den bir elektrikli konsepti daha: ID. Space Vizzion - 4
  • VW’den bir elektrikli konsepti daha: ID. Space Vizzion - 5
  • VW’den bir elektrikli konsepti daha: ID. Space Vizzion - 6
  • VW’den bir elektrikli konsepti daha: ID. Space Vizzion - 7
  • VW’den bir elektrikli konsepti daha: ID. Space Vizzion - 8
  • VW’den bir elektrikli konsepti daha: ID. Space Vizzion - 9
  • VW’den bir elektrikli konsepti daha: ID. Space Vizzion - 10
  • VW’den bir elektrikli konsepti daha: ID. Space Vizzion - 11

Markanın yedinci konsepti station gövdeli bir model.

VW elektrikli araç üretme konusunda çok ciddi düşünüyor. Bu konudaki yedinci konseptlerini geçen hafta gösterdiler. ID. Space Vizzion adı verilen konsept station gövde yapısına sahip, oldukça şık bir otomobil. Model 2021’de üretime geçecek ve öncelikle Kuzey Amerika olmak üzere Çin ve Avrupa’da satılacak.

VW’nin elektrikli araçlar için ürettiği MEB platformunda yükselen konseptte 82 kWh kapasiteli batarya yer alıyor. 335 bg güç ve 700 Nm tork üreten araçta iki adet elektrik motoru kullanılıyor. Bu motorlar iki aksa ayrı ayrı yerleştirilmiş durumda ve aktif dört çeker sistemiyle gücünü iletiyor.

0.24 cd gibi oldukça iddialı bir rüzgar direnç katsayısına sahip olan gövde sayesinde aracın menzili 590 km olarak veriliyor. 0-100 km/s hızlanma 5.4 saniyede tamamlanırken maksimum hız elektronik olarak 175 km/s ile sınırlandırılmış.

ID. Space Vizzion konsepti 4958 mm uzunluğunda, 1897 mm genişliğinde ve 1529 mm yüksekliğinde. Önde aydınlatılmış VW logosu, tamamen LED farlar, arkada boydan boya tasarlanmış LED far ve karartılmış camlar sayesinde otomobil oldukça sportif ve etkileyici görünüyor. Aracın kapı kolları elektronik olarak tasarlanmış ve kapı içlerine saklanmış. Bu sadece aerodinamik katsayı olabildiğince düşürülmüş oluyor.

Batarya diğer birçok elektrikli araçtaki gibi tabanda yer alıyor. 100 kW şarj kapasitesi sayesinde sadece 30 dakikada bataryanın yüzde 80’ini doldurabiliyorsunuz. Otomobil bir station olduğu için elbette bagaj hacmi önemli; 586 litrelik bagaj kapasitesi oldukça iddialıyken neredeyse SUV modelleri kadar geniş olması dikkat çekici.

Konseptin kabini neredeyse üretim haline yakın şekilde geliştirilmiş. Direksiyon standart modelleri andırırken vites kolu direksiyon miline entegre edilmiş. Sanal gerçekli içeren head-up display ve tamamen dijital göstergelerse otomobilin fütüristik havasına uyuyor.

Otomobil markanın büyük elektrikli araç atılımında önemli bir rol oynuyor ve VW’nin tüm gövde tiplerinde üretim yapma isteğini açık şekilde gösteriyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook