Lexus LC Yellow Edition Paris öncesi yüzünü gösterdi

  • Lexus LC Yellow Edition Paris öncesi yüzünü gösterdi - 1
  • Lexus LC Yellow Edition Paris öncesi yüzünü gösterdi - 2
  • Lexus LC Yellow Edition Paris öncesi yüzünü gösterdi - 3
  • Lexus LC Yellow Edition Paris öncesi yüzünü gösterdi - 4
  • Lexus LC Yellow Edition Paris öncesi yüzünü gösterdi - 5
  • Lexus LC Yellow Edition Paris öncesi yüzünü gösterdi - 6

Japon coupe, çarpıcı bir renk tonu ve çeşitli donanım ekstraları içeren paketini ekim ayında Paris'te sergileyecek.

Yazı: Şafak Soysal

Lexus, ekim ayında kapılarını açacak olan 2018 Paris Otomobil Fuarı'na LC modelinin yeni bir versiyonunu götürecek.

Dış görünüşünden anlayacağınız üzere "Yellow Edition" takısını taşıyan dört koltuklu coupe modeli bu temayı içeride de sürdürmüş. Siyah kapı panellerine eşlik eden sarı renkli Alkantara döşemelerin yanı sıra "Takumi" adı verilen özel, Lexus işçiliğini beyaz deri koltuklar, konsol, kol dayama gibi yerlere iliştirilen sarı dikişlerde de gözleyebiliyoruz.

LC Yellow Edition göze hitap etmenin yanı sıra performans anlamında da bekleneni vermeyi hedefliyor. LC Sport+ paketi kapsamında dinamik yol tutuş sistemi, değişken oranlı ve dört tekerlekten yönlendirme, Torsen limitli kaydırmalı diferansiyel gibi özellikler Yellow Edition'da yer alacak.

İçten yanmalı motora sahip modelde (LC 500) 52:48, hibrit destekli versiyonda (LC 500h) 51:49 olan ön/arka yük dağılımı ve alçak ağırlık merkezi ile öne çıkan LC Yellow Edition, 21" çaplı alaşım jantlar üzerine yerleştirilmiş. Tavan, 80 km/s üzerinde otomatik olarak açılan aktif arka spoyler gibi parçalar ise ağırlık azaltmak adına karbon fiber destekli plastikten (CFRP) üretilmiş.

Kaput altında ise herhangi bir değişim yok. V8 düzene sahip 5.0 litrelik atmosferik motor LC 500'e 477 bg güç sağlarken, aktarımı 10 ileri otomatik şanzıman üstleniyor. Hibrit pakette ise 3.5 litre hacimli, yine atmosferik V6 motor ile sürekli senkron elektrik motoru kombinasyonu 500h isimli modele 359 bg güç sağlıyor.

Lexus, LC Yellow Edition'ı ekim ayında Paris Otomobil Fuarı'nda sergileyecek.

Lexus LC Yellow Edition galerisi için tıklayınız...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook