Ford, 10 milyonuncu Mustang’i üretti

  • Ford, 10 milyonuncu Mustang’i üretti - 1
  • Ford, 10 milyonuncu Mustang’i üretti - 2
  • Ford, 10 milyonuncu Mustang’i üretti - 3
  • Ford, 10 milyonuncu Mustang’i üretti - 4

1964’ten beri süregelen üretim 10 milyon barajına ulaştı.

Mustang belki de Amerikan otomotiv endüstrisini tamamen değiştiren modelerin başında geliyor. Pony Car sınıfını yaratmasının yanında genç kullanıcılar için sportif bir model alternatifi sunması ve güçlü motor- hafif gövde kombinasyonu modelin bu kadar çok sevilmesinin nedenleri olarak gösterilebilir.

Ford bu efsanevi modelin birçok farklı versiyonunu üreterek her türlü kullanıcıya ulaşması için elinden geleni yaptı. 1964’ten beri hiç aralık vermeden üstün bir başarıyla üretilen Mustang 10 milyon adetlik üretime ulaştı. Ford bu anlamlı üretim sayısını kutlamak için Michigan’daki Flat Rock fabrikasında özel bir kutlama etkinliği düzenledi. 10 milyonuncu Mustang, otomobilin üretiminin 54’üncü yıldönümüne denk geldi.

001 şasi numaralı Mustang de dahil olmak üzere oldukça fazla sayıda Mustang &tüm model versiyonlarından 60 Mustang kullanıcısı) bu kutlamalara katılırken, modelin adına ilham veren üç adet P51 Mustang savaş uçağı da etkinlike uçuş gerçekleştirdi.

10 milyonuncu Mustang, Wimbledon Beyazı renginde, V8 motorlu, manuel şanzımanlı bir Convertible olarak üretildi. Bunun nedeni 001 şasi numaralı Mustang’in de aynı şekilde beyaz, V8 motorlu (164 bg), Convertible ve 3 ileri manuel şanzımanlı bir otomobil olmasıydı. 6 ileri şanzımanlı otomobil 460 bg güç üretiyor.

Bu arada Mustang’in 2015’teki son gövdesinin tanıtılmasından itibaren Avrupa’da 38.000 adetlik satışa ulaştığını belirtelim. Bunun yanında spor otomobil sınıfında 13 ülkede Porsche 911’i geride bırakmış olması da ayrı bir başarı hikayesi olarak görünüyor.

Ford Mustang'in 50'nci yılı için hazırladığımızı özel haberimiz için tıklayın.

1970 Ford Mustang Mach 1 testimizi belki ilginizi çeker.

1967 Shelby Mustang GT350'yi kullanmak nasıl hissettiriyor? Merak ediyorsanız cevabı burada.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook