McLaren üç koltuklu bir hiperspor hazırlıyor

  • McLaren üç koltuklu bir hiperspor hazırlıyor - 1
  • McLaren üç koltuklu bir hiperspor hazırlıyor - 2
  • McLaren üç koltuklu bir hiperspor hazırlıyor - 3
  • McLaren üç koltuklu bir hiperspor hazırlıyor - 4
  • McLaren üç koltuklu bir hiperspor hazırlıyor - 5
  • McLaren üç koltuklu bir hiperspor hazırlıyor - 6

McLaren F1’in üç koltuklu oturuş konseptini hatırlıyor musunuz? Geri döndüğünü söylesek?

McLaren F1 yol otomobilini sevmek için birçok nedeniniz olabilir. Özel motoru, kırdığı rekorlar, altın kaplamalı motor kaputu bunlardan biridir muhtemelen… Ancak o otomobili eşsiz yapan biz özellik vardı ve bugüne kadar hiçbir üretici bunu yeniden üretmeyi göze alamadı: F1’de sürücü otomobilin ortasında oturuyordu ve hem sağ hem de sol tarafında arka kısımda iki koltuk yer alıyordu. Bu sayede otomobil 3 kişilik olabiliyor ve sürücü tek koltuklu yarış otomobillerinde olduğu gibi aracın tam ortasında oturuyor, eşsiz bir sürüş deneyimi elde ediyordu.

McLaren bu farklı oturuş konseptini yeni hazırladığı ve BP23 adını verdiği prototiple geri döndürüyor. BP23 ismi ‘Bespoke Project two, 3 seats’ anlamına geliyor, 3 koltuklu olarak geliştirilen ikinci, türünün tek örneği olan otomobil. Elbette bu oturuş konseptinin bugüne kadar çok ses getiren McLaren F1 yol otomobilinden esinlenildiğini söylemek yanlış olmaz.

McLaren şimdilik teknik özellikler konusunda ağzı sıkı davranıyor ama gösterilen görsellerde kullanılan otomobilin 720S olduğunu kolaylıkla anlayabiliyoruz. McLaren’dan Andy Palmer ise araç hakkında şunları söylüyor: “Bu otomobil McLaren’in en hızlı yol otomobili olacak. Ancak buradaki hedefimiz pist değil, yolda kullanılabilen bir araç olması. Müşterilerimize çok yükek standartlarda lüks, yüksek performans ve yüksek hız vermeyi hedefliyoruz.”

Bu sözlerin en dikkat çekeni kuşkusuz ki “En yüksek performanslı McLaren yol otomobili” oluyor. Bunun nedeni BP23’ün piyasaya çıktığında hem F1 hem de Ultimate Series modellerinden P1’den daha yüksek bir performans sunmak zorunda olması. Türkçesi BP23 üretilmeye başladığında 906 bg gücündeki P1’in 2.8 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasının (0-300 km/s 16.5 sn) yanında F1’in 384 km/s’lik maksimum hızını da geçebilecek kapasitede olacak. Bunun için motor gücünün rahatlıkla 1000 bg’in üzerinde olacağını söyleyebiliriz.

McLaren BP23’te hibrit bir ünite kullanılacağını söyledi. Bu ünitenin P1’deki 3.8 litrelik çift turbo yerine, yeni tanıtılan ve daha büyük, 4.0 litrelik motorla tanıtılan 720S’teki motorun üzerine uygulanacak bir hibrit sistemi olacağı konuşuluyor. 720S’te bu motor elektrik desteği olmadan 720 bg güç üretiyorsa hibrit desteğiyle kolaylıkla 1000 bg’in üzerine çıkacaktır diye düşünüyoruz.

BP23 McLaren diğer modellerinde de yer alan Carbon Tub şasi üzerine üretilecek. Bu platformun, otomobil piyasaya sürülmeden geliştirilmesi ve son sürümünün BP23’te kullanılması düşünülüyor.

106 tane üretilecek olan BP23’ün 2019’da piyasada olması planlanıyor ve fiyatının 2 Milyon Pound kadar olması bekleniyor.

McLaren BP23 prototipinin fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook