Nissan Qashqai’da yeni motorlar kullanılmaya başlandı

Nissan Qashqai’da yeni motorlar kullanılmaya başlandı - 0

Crossover modele tamamen yeni 1.33 litrelik turbo motorlar entegre edildi.

Renault-Nissan-Mitsubishi grubunun Mercedes-Daimler ile birlikte geliştirdiği yeni 1.33 litrelik benzinli ünite Qashqai modelinde de kullanılmaya başlandı. Bu motoru kısa süre önce Paris Fuarı’nda tanıtılan Mercedes B Serisi, A Serisi Sedan gibi modellerde de görmüştük.

Avrupa’da Nissan’ın en çok satan modeli olan Qashqai bu ünitenin kullanıldığı ilk Nissan modeli olacak ve güncel modeldeki 1.2 ve 1.6 lt turbo motorların yerini alacak. Yeni motor 140 (260 Nm) ve 160 bg’lik (270 Nm) iki farklı seçenekte alınabiliyor ve güncel motorlara göre daha düşük yakıt tüketimiyle emisyon oranlarına sahip olmasıyla öne çıkıyor. 140 bg’lik versiyon 6 ileri manuel şanzımanla gelirken 160 bg’lik model hem manuel hem de 7 ileri DCT şanzımanla alınabiliyor.

Avrupa’da 1 Ocak tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan WLTP emisyon standartlarını karşılayan yeni motor daha sonra Nissan’ın diğer modellerinde de kullanılacak. Şimdilik dizel motorlarda bir değişim söz konusu değil. Yeni modelin ülkemizde ne zaman satışa sunulacağıysa henüz belli olmadı.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook