Nissan Qashqai 10 yaşında

  • Nissan Qashqai 10 yaşında - 1
  • Nissan Qashqai 10 yaşında - 2
  • Nissan Qashqai 10 yaşında - 3
  • Nissan Qashqai 10 yaşında - 4
  • Nissan Qashqai 10 yaşında - 5

Crossover sınıfının yaratıcısı Qashqai 10’uncu yaşını kutlarken sınıfının en çok satan modeli olma unvanına da sahip oluyor.

Bundan 10 yıl önce, 2006’da Qashqai piyasaya çıktığında otomotiv dünyasında henüz ‘crossover’ kelimesi bilinmiyordu. Nissan, Qashqai ile bu kelimenin tanımını yaparken, sonraki 10 yılda belki de en çok satan modelinin temellerini atacağından haberi yoktu.

O dönem birçoğumuz markayı eleştirmiş, crossover’ın tanımında birçok sorun olduğunu düşünmüştük. Ne var ki Nissan bu tanımı kullanmakta haklı çıktı ve Qashqai otomotiv dünyasında bir çığır açarken, tüm markaların kendisini takip etmesini sağladı.

Sınıfında öncü olan Qashqai’ın başarısı elbette satış rakamlarına da yansıdı. 10 yıl içerisinde sadece Türkiye’de 80 bin adet kullanıcıya ulaşan model, 2016’nın ilk yarısında da 7.833 adetlik satışla segmentinin lideri konumunda. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da 2007’den bu yana 2.5 milyonluk satış, sanırız Qashqai’ın Nissan için ne kadar önemli olduğunu göstermeye yetiyor.

Üstelik bu satış başarısı birçok ödülle de taçlandırıldı. Bu yıl üst üste üçüncü kez İngiltere’nin önde gelen kurumlarından What Car tarafından En iyi kompakt SUV modeli olarak seçilmesi bunlardan sadece biri.

Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök 10 yıldır Türkiye’nin değişmeyen tercihi Qashqai hakkında şunları söyledi: “Yeni bir segmentin öncüsü olan Qashqai, Nissan markasına Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de ivme kazandırdı. Ülkemizde en çok tercih edilen SUV olma özelliğini açık ara elinde bulunduran Qashqai, cesur tasarımı ve segment lideri teknolojisiyle Türkiye’de amiral gemimiz olarak Nissan’ı yeni başarılara taşımaya devam edecek“ ifadelerini kullandı.

Biz de Qashqai’a başarılarının devamını dilerken, nice 10 yıllara diyoruz!

Nissan Qashqai testimizi okumak için tıklamanız yeterli: Nissan Qashqai 1.5 dCi

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook