GT X Experimental Concept, Opel'in yeni tasarım dilini simgeliyor

GT X Experimental Concept, Opel'in yeni tasarım dilini simgeliyor - 0

Opel’in yeni tasarım çizgisini gösteren Opel GT X Experimental Concept’nden ilk görüntüler ortaya çıktı.

Yazı: Uğur Durukan Çakılcı

Opel, yeni concept aracı GT X Experimental’ı içeren bir video yayınladı. 2018 yılının sonunda tamamı gösterilecek olan Concept’in önemi Opel için oldukça büyük. Geçtiğimiz aylarda GM tarafından Fransız PSA grubuna satılan Opel, bu adımın ardından yeniden yapılanmaya gitmişti. Bu yapılanmanın ilk adımlarından biri olarak sayılabilecek GT X Experimental Concept’i Opel’in gelecekte çıkaracağı araçlara ışık tutuyor.

İlk olarak yeni Corsa’da kullanılmaya başlanacak olan yeni tasarım anlayışı sert çizgileriyle ön plana çıkıyor. Ön yüzde hali hazırda üretimi devam eden modellerde kullanılan gündüz LED’i tasarımı konurken Opel amblemi büyümüş ve farların ortasında konumlandırılmış. Siyah bir zemin üzerine yerleştirilen farlar ve ön amblemi içeren ön yüz “Vizor” olarak adlandırılmış. Kasklardan esinlenilerek tasarlanan Vizor'de ön far ve amblemin konumlandırılması ise "Opel Compass" olarak isimlendirilmiş.

Yeni çıkacak bütün modellerinde "Opel Compass" tasarım çizgisini kullanacağını açıklayan markanın hedefi ise 2020 yılının sonuna kadar bütün model gamındaki modelleri yeni felsefeye göre güncellemek. PSA'ya satılmasının ardından nasıl bir yol ilerleyeceği merak edilen Opel için bu adım oldukça kritik olacak. Bakalım Alman marka eski güzel günlerine dönüp, tekrar kar etmeye başlayabilecek mi ?

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook