Skoda Kodiaq şekilleniyor

  • Skoda Kodiaq şekilleniyor - 1
  • Skoda Kodiaq şekilleniyor - 2
  • Skoda Kodiaq şekilleniyor - 3

Skoda’nın ilk SUV modeli Kodiaq yavaş yavaş son haline kavuşuyor. Eylül ayında gerçekleşecek olan Paris Fuarı’nda tanıtılacak otomobilin son olarak bağlantı teknolojileri ve diğer detayları açığa çıktı. 

Hem 5 hem 7 kişilik oturma kapasitesiyle sunulacak Kodiaq Skoda’yı daha önce yer almadığı SUV sınıfında temsil edecek. Üçüncü koltuk sırası isteğe bağlı olarak alınabilecek. 5 koltuklu modelde maksimum bagaj hacminin 2065 litre ile son derece geniş olması dikkat çekiyor. 

Otomobilin dış tasarımında da kapı altları ve kapıların uç kısımlarının hasar görmesini engelleyen plastik korumalar aracın arazi kullanımı için geliştirildiğini gözle önüne seriyor. 

Skoda gelişmiş bağlantı çözümleri Kodiaq modelinde sunacak. Dokunmatik ekran aracılığıyla sayısız fonksiyon ve kullanım sunan bu sistem, Kodiaq’ın üst donanım seçeneklerinde bulunacak. Columbus ve Amundsen sistemlerinde, istenirse bir modül aracılığıyla kablosuz internete kullanım imkanı da olacak. Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM ve SmartGate’den oluşan SmartLink platformu, Kodiaq’ın en düşük donanım seviyesinden itibaren isteğe bağlı olarak alınabilecek. Bunun dışında cep telefonları kablosuz olarak şarj edilebilecek.

Kodiaq VW Grubu motorlarından yararlanacak. İlk etapta 5 motor seçeneği kullanıcılar için alınabiliyor olacak: 2.0 litrelik, 190 bg TDI motor gamının en üst seçeneği olacakken bu motorda 6 ileri manuel, 6 ileri veya 7 ileri DSG otomatik şanzıman alternatifleri olacak. 2.0 lt’lik dizelin 150 bg’lik versiyonu dizel motorları tamamlarken, benzinliler 1.4 TSI’ın 125 ve 150 bg’lik seçeneklerinden oluşacak. Kodiaq önden çekişli ya da dört çeker olarak alınabilecek. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook