Makyajlı Kadjar’da yeni motorlar dikkat çekiyor

  • Makyajlı Kadjar’da yeni motorlar dikkat çekiyor - 1
  • Makyajlı Kadjar’da yeni motorlar dikkat çekiyor - 2
  • Makyajlı Kadjar’da yeni motorlar dikkat çekiyor - 3
  • Makyajlı Kadjar’da yeni motorlar dikkat çekiyor - 4
  • Makyajlı Kadjar’da yeni motorlar dikkat çekiyor - 5
  • Makyajlı Kadjar’da yeni motorlar dikkat çekiyor - 6
  • Makyajlı Kadjar’da yeni motorlar dikkat çekiyor - 7
  • Makyajlı Kadjar’da yeni motorlar dikkat çekiyor - 8
  • Makyajlı Kadjar’da yeni motorlar dikkat çekiyor - 9
  • Makyajlı Kadjar’da yeni motorlar dikkat çekiyor - 10

Özellikle 1.3 litrelik turbo benzinli motorun kullanımı ilgi çekici.

Paris Fuarı’nda tanıtılan makyajlanmış Renault Kadjar tasarım olarak olmasa da yeni motorlarıyla adından söz ettirecek gibi görünüyor. Renault’nun, son dönemde Mercedes modelleriyle ortak kullandığı 1.3 litrelik turbo beslemeli ünite 140 (240 Nm) ve 160 bg (260 Nm, EDC’de 270 Nm) olmak üzere iki versiyona sahip. Her iki versiyon da manuel ve EDC şanzımanla alınabiliyor. 160 bg’lik versiyon EDC şanzımanla 0-100 km/s hızlanmasını 9.3 saniyede gerçekleştirebiliyor ve 210 km/s maksimum hıza çıkabiliyor.

Dizel motorlarda da yine iki seçenek yer alıyor. Artık hepimizin ezberlediği 1.5 litrelik motor 115 bg’lik versiyonla Kadjar’da kullanılıyor. Renault 1.6 litrelik 130 bg’lik üniteyi ise tamamen yeni 1.7 litre, 150 bg’lik bir motorla değiştirdi. Bu motor hem önden hem de dört çeker olarak alınabiliyor ve 340 Nm’lik torkuyla dikkat çekiyor. Ne yazık ki ülkemizdeki vergi sistemi nedeniyle bu dizel motoru büyük ihtimalle yeni Kadjar’da göremeyeceğiz, zira 1.7 litrelik motor üst vergi dilimine girdiği için çok yüksek maliyetlere çıkıyor.

Her neyse, makyaj operasyonunda otomobilin tasarımında büyük değişimlere gidilmemiş. Renault zaten müşterilerin birçoğunun tasarım nedeniyle Kadjar aldığını söylüyor, bu nedenle değişim köklü değil. Sadece ön ve arka tampon elden geçirilirken ön ızgara biraz genişletilmiş. Sis farları da eski modelde yuvarlakken makyajda kare şeklinde tasarlanmış.

Kabinde ise daha büyük değişimler görebiliyoruz. Klima ve cam açma düğmeleri yeniden tasarlanmışken kapı içleri ve bu alandaki eşya koyma alanlarının tasarımı elden geçirilmiş. Koltuklar daha fazla destek veren yeni süngerlere sahipken koltuk yapısı da daha ergonomik tasarlanmış. Ayrıca ınfotaintment sisteminde de güncellemeler mevcut.

Makyajlı Kadjar yeni yılda ülkemizde satılmaya başlanacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook