Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı

  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 1
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 2
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 3
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 4
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 5
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 6
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 7
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 8
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 9
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 10
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 11
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 12
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 13
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 14
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 15
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 16
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 17
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 18
  • Makyajlanan Subaru Forester Türkiye’de satılmaya başladı - 19

Makyaj işleminde yeni teknolojiler ve daha zengin bir donanım seviyesi sunuluyor. 

Subaru’nun sevilen SUV modeli Forester makyajlı versiyonuyla Türkiye pazarında satışa sunuldu. 2.0 litrelik e-boxer motorla satılan otomobilde e-Xclusive, e-Xtra ve e-Sport olmak üzere üç farklı donanım seviyesi sunuluyor. Otomobilin anahtar teslim fiyatı 961.188 TL’den başlıyor.

Makyaj işleminde otomobilde yenilenen ve daha agresif bir forma kavuşan ön farlar, yenilenen ön tampon, yeni jant tasarımları ve gövde rengi gibi detaylar yer alıyor. Tasarımsal olarak büyük değişimler olmasa da makyaj işleminde odaklanılan konular daha çok yeni teknolojiler ve zenginleştirilen donanım sevileri üzerine.

Otomobilde e-Xclusive ve e-Sport olmak üzere iki farklı gövde tasarımı artık kullanıcılara sunuluyor. Bu tasarım paketleri aracın tarzını değiştiriyor ve farklı kullanıcılara hitap ediyor. e-Xclusive paketi daha çok prestij arayan müşteriler için tasarlanmış. Krom ızgara detayları, ön sis farı çerçeveleri, krom cam çerçeveleri, alüminyum rengindeki marşpiyeller, tamponlar ve tavan raylarıyla alınabiliyor. S-Sport paketi ise daha çok sportiflik seven kullanıcılar için tasarlanmış. Siyah renkli ızgara, tampon detayları, siyah jantlar, kırmızı vurgularla öne çıkarlan tampon ve marşpiyeller ve siyah renkli tavan rayları otomobilin sportif karakterine vurgu yapıyor.

Farklı tasarım paketleri dışında otomobilin iç mekânında işçilik ve malzeme kalitesinde artış olduğu açıklanıyor. Yeni malzemeler, kahverengi deri koltuklar (e-Xclusive’de) ve e-Sport paketinde siyah vurgularla desteklenen detaylar kabindeki değişimler olarak görünüyor.

Otomobilin yien kabininde daha teknolojik donanımlara yer veriliyor. Yeni Forester’daki en işlevsel yeniliklerden biri Temassız Klima Ayarı fonksiyonu. Yüz tanıma sistemine yeni eklenen el hareketi tanıma fonksiyonu sayesinde el yumruğunun açık veya kapalı olmasına göre yüz tanıma sistemi klima ısısını artırıyor veya azaltıyor.

Yeni Forester’daki en önemli yenilik geliştirilmiş 4. nesil EyeSight olarak açıklanıyor. EyeSight kameraları artık ön cama entegre edilmiş durumda. Böylece kameraların algılama açıları neredeyse iki katı kadar genişledi; bu da özellikle virajlarda ve kavşaklardaki Çarpışma Öncesi Frenleme performansı attırıldığı anlamına geliyor. Stereo kameraların daha genişleyen açısı sayesinde, sistem, özellikle geceleri kavşaklarda görülmesi zor olan yayalar ve bisikletlileri tanıyarak çarpışmadan kaçınmayı daha da fazla destekliyor. Sistemin yazılım algoritması da geliştirildi. Kazaların en sık gerçekleştiği kavşaklarda bile çarpışmadan kaçınma büyük ölçüde artmış oldu.  

Eyesight teknolojisiyle birlikte otomobilde Otonom Acil Manevra Desteği, Acil Durum Şeritte Kalma Asistanı, Şerit İhlal Koruması ve Şerit Ortalama Fonksiyonu özellikleri sunuluyor.  

Otomobil Türkyie pazarında sadece 2.0 litrelik, atmosferik, benzinli motor ve elektrik motorunu birarada sunan hibrit motor seçeneğiyle satılıyor. e-BOXER olarak adlandırılan bu teknolojide 150 bg’lik benzinli motora ek olarak 16.7 bg güç ve 66 Nm tork sağlayan elektrik motoru bulunuyor. Bu motor 13.5 kWh kapasitesinde ve otomobile sıfır emisyonlu sürüş imkanı veriyor. Dört çeker sistemi ve CVT şanzımana sahip otomobil 0-100 km/s hızlanmasını 11.8 saniyede tamamlıyor ve maksimum olarak 188 km/s hıza çıkabiliyor. Forester’ın ortalama yakıt tüketim değeriyse 6.7 lt/100 km olarak veriliyor.  

Makyajla birlikte otomobilin sürüş özellikleri elden geçirildi. Süspansiyon sisteminde yapılan iyileştirmelerle hem gövde hareketleri hem de zemin titreşimleri konusunda geliştirildi. Bunlara ek olarak, arazi sürüşü destek sistemi X-Mode’un sürücülere desteğini daha da güçlendiren yeni düzenlemeler yapılırken, arkadan gelen araçların farlarının gözü rahatsız etmemesi için donanımlara eklenen Otomatik Kararan Dikiz Aynası da araçtaki yenilikler arasında yer alıyor. Diğer bir yenilik ise, kamp kültürünü içselleştirmiş olan Subaru müşterisinin çok işine yarayacak olan bagajın tavan kısmında yer alan yeni asma kancaları. 

Yeni Forester’ın tam fiyat listesi aşağıdaki gibi:  

Forester 2.0i e-Xtra: 961.188 TL

Forester 2.0i e-Sport: 1.049.304 TL

Forester 2.0i e-Xclusive: 1.097.920 TL


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook