Renault’nun gelecek beş yıl planı açıklandı

  • Renault’nun gelecek beş yıl planı açıklandı - 1
  • Renault’nun gelecek beş yıl planı açıklandı - 2
  • Renault’nun gelecek beş yıl planı açıklandı - 3
  • Renault’nun gelecek beş yıl planı açıklandı - 4
  • Renault’nun gelecek beş yıl planı açıklandı - 5
  • Renault’nun gelecek beş yıl planı açıklandı - 6
  • Renault’nun gelecek beş yıl planı açıklandı - 7
  • Renault’nun gelecek beş yıl planı açıklandı - 8

Markanın 2022’ye kadar olan ürün planı, Drive the Future konsepti adı altında açıklandı.

Renault-Nissan CEO’su Carlos Ghosn Fransız markanın 2022’ye kadar olan planlarına açıklık getirdi. Drive the Future adı altında gerçekleştirilmesi düşünülen bu model yenileneme operasyonunda 2022 yılına kadar 21 model tantılması söz konusu.

Bu modellerin sekiz tanesi tamamen elektrikli olacakken, 12 adet elektrikleştirilmiş (hibrit) model geliştirilecek. Fransız üretici elektriklilere ağırlık verirken model gamından dizel motorun önemini de azaltıyor. Buna göre 2022’de üretilecek Renault modellerindeki dizeller sadece bir dizel motor ailesinden geliştirilecek ve üç versiyona sahip olacak.

Tanıtılacak 21 modelin 15’inde ikinci (adaptif hız sabitleme sistemi ve şerit takip asistanı) ve dördüncü seviyede otonom sürüş teknolojileri sunulacak, Level 2 otonom altyapısı 2019 yılında B segmentinde bile alınabiliyor olacak.

Bu otomobillerde kullanılacak platform mevcut Renault modellerindense Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakından türetilen özel elektrikli otomobil platformu üzerine geliştirilecek. Bu platform B ile D segmentinde yer alan tüm modellerde kullanılabilecek gibi geliştirilecek.

İttifak bu modellerin ilkini Çin pazarı için üretilen bir SUV’de kullanacak, daha sonra diğer pazarlar ve modellerde türevlerini göreceğiz. Drive the Future stratejisi adı altında üç adet yeni SUV tanıtılacak.

Renault’nun bu stratejisi sırasında AR&GE’ye 18 milyar Euro ayrılacakken, 70 milyon Euro’nun üzerinde gelir elde edilmesi planlanıyor. Stratejinin sonlanmasındaysa Renault yıllık satış rakamlarının 5 milyonun üzerine çıkmasını hedefliyor. Bu rakam 2016 sonunda 3.5 milyon kadardı.

Drive The Future’ın şirketin her bölümünde dijitalizasyona, yeni yeteneklerin işe alımına ve becerilerinin geliştirilmesine yatırım yapması bekleniyor. Planın, endüstriyel rekabetçiliği artırması, şirketin karbon ayak izini azaltması ve sürdürülebilirliği geliştirmesi tahmin ediliyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook