Yeni Citroën C4 elektrik motoru ve yeni bir isimle gelecek

  • Yeni Citroën C4 elektrik motoru ve yeni bir isimle gelecek - 1
  • Yeni Citroën C4 elektrik motoru ve yeni bir isimle gelecek - 2

Citroën, "Push to Pass" planı kapsamında kompakt hatchback modeli C4'ü geri döndürebilir. Fransız markanın sözcüsü, Carscoops'a yaptığı açıklamada modeli elektrik motoruyla geleceğinin altını çizdi.

EV versiyonuyla Nissan Leaf ve Volkswagen ID 3 gibi modellerle mücadele edeceği söylenen C4 halefi, ilginç şekilde Peugeot 308'e ev sahipliği yapan EMP2 platformundan değil Peugeot 208 ve Opel Corsa'nın kullandığı CMP modüler altyapı mimarisinden yükselecek.

Öte yandan "yeni C4" bataryadan beslenen elektrik motorunun yanı sıra BlueHDi dizel ve benzinli ünitelerle de satılacak. Bu sayede kısa süre içinde yenilenecek Volkswagen Golf, makyajlanmaya hazırlanan Hyundai i30 ve Renault Megane gibi modellerle de rekabet edecek olan modelin adının da değişeceğine dair ipuçları var.

Sözcünün Carscoops'a yaptığı açıklamada kullandığı şu ifade dikkat çekici:

Citroën'in yeni C segmenti hatchback modeli %100 EV, benzinli ve dizel motor seçenekleriyle satılacak ve PSA Grubu'nun yeni CMP platformundan yükselecek.


"Yeni C segmenti hatchback" söylemi Fransız markanın C4'ü farklı bir isimle geri döndüreceğine işaret ediyor. Öte yandan Citroën C4'ün halefinin tüm versiyonlarını tıpkı diğer PSA ürünleri gibi genel olarak aynı tasarımla gelecek. Lansman tarihine dair henüz bir açıklanma yapılmadı.

Şu anda C4'ün yerini eskiden B-crossover olarak görev yapan, C3 Aircross'un gelişiyle C segmenti hatchback kategorisinde oluşan boşluğu doldurmak adına C4 Cactus almıştı. Bu modelin akıbeti de gizemini koruyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook