WRX STI Isle of Man rekorunu yeniden kırdı!

  • WRX STI Isle of Man rekorunu yeniden kırdı! - 1
  • WRX STI Isle of Man rekorunu yeniden kırdı! - 2
  • WRX STI Isle of Man rekorunu yeniden kırdı! - 3
  • WRX STI Isle of Man rekorunu yeniden kırdı! - 4
  • WRX STI Isle of Man rekorunu yeniden kırdı! - 5
  • WRX STI Isle of Man rekorunu yeniden kırdı! - 6
  • WRX STI Isle of Man rekorunu yeniden kırdı! - 7

 

Mark Higgins pilotajındaki yeni WRX STI, Isle of Man TT’de, 2014’teki rekoru yeniden kırdı. Eski rekor 19:25.88’di ama Higgins ve ciddi şekilde modifiye edilmiş STI’ı bu dereceyi geçtiğimiz haftaki denemede 17:35.139’a kadar indirmeyi başardı. 60 km uzunluğundaki parkurda Higgins’in ortalama hızı 207 km/s olarak kayıtlara geçti.

Rekor için kullanılan otomobil Prodrive tarafından özel olarak hazırlanmış bir STI. 2.0 lt, turbo, boxer, 4 silindirli motor yapılan modifikasyon işlemleri neticesinde 600 bg güç ve 542 Nm tork üretecek hale getirilmiş. Motorun özellikle soğutma sistemi üzerinde çalışıldığı söyleniyor. 4 tekerlekten çekişli otomobil, 1200 kg ağırlığında ve bu şekilde ton başına düşen güç miktarı GT3 pist otomobilleri kadar.

STI’da, WRC’lerden alınmış sıralı 6 ileri şanzıman kullanılıyor ve Formula 1’deki gibi, sürtünmeye azaltan DRS (Drag Reduction System) entegre edilmiş. Bu sayede otomobilin düzlüklerdeki hızı arttırılıyor.

Yapıln modifikasyonlar bununla da sınırlı değil, süspansiyon sistemi tamamen özel bir tasarımken amortisörler Exe-TC imzalı. WRX STI’ın rekor kırarken kullandığı lastikler ise Dunlop Sport Maxx slick olarak şekilde tercih edilmiş.

Subaru 2014’teki rekorda kullandığı otomobili bu kadar modifiye etmemişti ama bu sefer çok ciddi bir çalışma söz konusu. Aynı hafta Michael Dunlop motosiklet kategorisinde 16:58.254 sn ile TT’de 17 dakikanın altına inen ilk isim oldu.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook