Toyota Prius makyajlandı

  • Toyota Prius makyajlandı - 1
  • Toyota Prius makyajlandı - 2
  • Toyota Prius makyajlandı - 3

Makyajdaki en büyük değişiklik bir Toyota hibrit modelinde kullanılan ilk kez kullanılan dört çeker sistemi olarak görünüyor.

Los Angeles Fuarı’nda tanıtılan yeni Toyota Prius ilk kez dört çeker sistemiyle geliyor. Hybrid AWD-i olarak adlandırılan bu yeni sistemi geleneksel dört çekerlerden farklı olarak şaft ya da ekstra diferansiyel kullanmıyor. Bunun yerine Japon üretici otomobilin arka aksına ikinci bir elektrik motoru yerleştirerek bunu çözmüş. Otomobil normalde önden çekişli olarak hareket ederken sistem ön lastikler çekiş kaybettiğinde ya da ekstra çekiş gerektiğinde devreye giriyor, bunun için gerekli hız 10-70 km/s olarak gösteriliyor.

Son derece kompakt olan dört çeker sistemi şaft kullanmadığı için hafif ve bagaj hacminden de olabildiğince az yer işgal edecek şekilde geliştirilmiş. Toyota bunlar dışında sistemin detaylarını henüz vermedi, ilerleyen dönemlerde bununla ilgili bilgile gün ışığına çıktığında sizlerle paylaşacağız.

Dört çeker dışında otomobilde mekanik olarak değişen çok şey yok. 1.8 litrelik benzinli motor ve elektrik motorundan oluşan hibrit sistemi aynı şekilde kullanılmaya devam ediyor. Dört çeker olan modelde batarya lityum iyon olarak kullanılırken önden çekişli modelde nikel-metal bataryaya yer verilmiş.

Otomobilin tasarımı da elden geçirildi. Önde yeni tasarımlı farlar tampon göze çarparken arkada yine far grubu ve tampon elden geçirilmiş, 17 inçlik jantlar da yeniden tasarlanmış. Ayrıca kabinde yeni tasarımlı konsol, daha geniş kablosuz şarj alanı ve yeni Touch 2 Infotaintment ekranına yer verilmiş.

2010 Toyota Prius testimizi okumayı unutmayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook