Yeni Suzuki Jimny yüzünü gösterdi

  • Yeni Suzuki Jimny yüzünü gösterdi - 1
  • Yeni Suzuki Jimny yüzünü gösterdi - 2
  • Yeni Suzuki Jimny yüzünü gösterdi - 3
  • Yeni Suzuki Jimny yüzünü gösterdi - 4
  • Yeni Suzuki Jimny yüzünü gösterdi - 5
  • Yeni Suzuki Jimny yüzünü gösterdi - 6
  • Yeni Suzuki Jimny yüzünü gösterdi - 7
  • Yeni Suzuki Jimny yüzünü gösterdi - 8

Yeni Jimny’de 1.5 litrelik, benzinli tek bir motor seçeneği yer alıyor.

Markanın en ikonik modellerinden biri olan Jimny uzun yıllardır küçük değişikliklerle üretiliyordu. Geçtiğimiz günlerde Suzuki, modeli baştan aşağı yenilediğini açıkladı. Yeni bir platform, motor ve tasarımla gelen yeni Jimny, eski modelin köşeli hatlarını andırıyor.

Eski Jimny’de yer alan 1.3 litrelik atmosferik motor yeni modelde yerini yine 1.5 litre üniteye bırakırken maksimum güç 102 bg (6000 d/dak), torksa 4000 d/dak’da 130 Nm olarak veriliyor. Bu güç 5 ileri manuel ya da 4 ileri otomatik şanzıman aracılığıyla dört tekerlekten çekiş sistemine aktarılıyor. Maksimum hız 145 km/s, ortalama tüketimse 6.8 lt/100 km olarak veriliyor. Otomobilde başka motor seçeneğine yer verilmezken, Suzuki dizel motor üretmeyeceğini de açıklamış oldu.

Yeni Jimny eski modelin köşeli tasarımını andıran bir görüntüye sahip. Köşeli gövde hatları, dikey ızgara ve yuvarlak farlar otomobilin arazi aracı kimliğini ortaya atıyor. İri platik parçalar ve bagaj kapağı üzerinde konumlandırılmış stepne ise otomobilin retro havasını arttırıyor.

Otomobil eskisi gibi monokok olmayan bir şasiye sahip ancak yeni modelde ekstra rijitlik sağlamak adına bazı güncellemeler ve kirişlere yer verilmiş. Arka süspansiyon da eski usül sabit aks olacak şekilde tasarlanmış ve süspansiyonlar üç noktadan bağlantılı yerleştirilmiş. Suzuki otomobilin arazi performansının son derece iyi olduğunun altını çizerken yaklaşma açısı 37 derece, uzaklaşma açısıysa 49 derece olarak veriliyor. Otomobilin yerden yüksekliğiyse birçok SUV’den daha yüksek: 210 mm.

Otomobilin kabiniyse eski modelden farklı olarak teknolojik özelliklerle süslenmiş. Konsoldaki 7 inçlik ekran dokunmatik olarak kullanılabilirken Bluetooth özelliği sunuyor. Bunun dışında araçta modern güvenlik önlemlerinden otomatik acil fren destek sistemi, şerit takip sistemi ve trafik işareti algılayıcı (Suzuki’de bir ilk) sistemlerine yer verilmiş.

Yeni Jimny eski modele göre 53 litre genişleyen bagaj hacmiyle (377 litre) boyutlarına göre hayli iddialı bir hacim sunuyor, üstelik koltukların yatmasıyla bu hacmi 830 litreye kadar genişletebiliyorsunuz.

Otomobilin Avrupa satışına 2019’un ilk aylarında başlayacakken, modelin Türkiye pazarına da giriş yapması bekleniyor.

Suzuki Jimny testimiz için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook