Suzuki Vitara hafif bir makyajdan geçirildi

  • Suzuki Vitara hafif bir makyajdan geçirildi - 1
  • Suzuki Vitara hafif bir makyajdan geçirildi - 2
  • Suzuki Vitara hafif bir makyajdan geçirildi - 3
  • Suzuki Vitara hafif bir makyajdan geçirildi - 4

Elden geçirilen SUV modelde 1.6 litrelik atmosferik motor yerini 1.0 litrelik turbo üniteye bıraktı.

Suzuki’nin en çok satan modeli Vitara’nın makyaj operasyonunda elden geçirilmiş tasarım, yeni motor seçenekleri ve güvenlik teknolojileri yer alıyor.

Dış tasarımdaki değişimler oldukça küçük. Izgaranın üzerindeki krom çıtalar yeniden tasarlanmışken, tamponun alt kısmında değişimler mevcut. Ayrıca yeni far tasarımı, yeni jantlar ve gövde renkleri Vitara kullanıcıları için sunulan diğer değişimler.

Otomobilin kabinindeyse fark edilmesi daha da zor olan değişimler bulunuyor. Gösterge paneli yeniden tasarlanmışken, göstergeler arasındaki TFT ekran tamamen yeni ve daha fazla işlev barındıran bir yapıda. Kabinin çeşitli noktalarında yer verilen yumuşak plastiklerse belki de modelin en çok eleştirilen noktalarından birine müdahale edildiği anlamına geliyor.

Hepsinin yanında kuşkusuz ki yeni Vitara’nın en büyük değişimleri kaputun altında. Güncel modelde 1.4 turbo ve 1.6 lt atmosferik benzinli motorlara sahip otomobil, makyajda 1.6 litrelik motor yerine yine turbo destekli, 3 silindirli bir motorla geliyor. 1.4 litrelik Boosterjet motorsa aynı şekilde kullanılmaya devam ediyor: 140 bg güç ve 220 Nm tork. Yeni 1.0 litrelik üniteyse 111 bg güç üretiyor.

1.0 litrelik motor manuel şanzımanla gelirken otomatik vites kutusu opsiyon olarak alınabiliyor. Ayrıca dört çeker sistemi her iki mtoro seçeneğinde de kullanılıyor.

Suzuki, Vitara’yı son teknoloji güvenlik donanımlarıyla donatmış. Trafik işareti okuma sistemi, şerti takip sistemi ve aciş durum frenleme fonksiyonu, kör nokta uyarı sistemi ve arka çapraz trafik çarpışma uyarısı gibi sistemler otomobilde yer alıyor.

Makyajlı Suzuki Vitara Eylül ayında Avrupa pazarında satışta olacak.

Yeni Suzuki Jimny'i görmek isterseniz tıklayın.

Güncel Suzuki Jimny testimizi okumak isterseniz burayı tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook