Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı

  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 1
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 2
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 3
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 4
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 5
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 6
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 7
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 8
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 9
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 10
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 11
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 12
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 13
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 14
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 15
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 16
  • Yeni Mercedes GLS New York Fuarı’nda tanıtıldı - 17

BMW X7 ve Range Rover’ın rakibi olan model tamamen baştan geliştirildi.

Mercedes’in en büyük SUV modeli olan GLS tamamen yeni versiyonuyla New York Fuarı’nda gösterildi. BMW X7 ile kıyasıya bir mücadeleye girmesi planlanan model ayrıca Range Rover’a da rakip olarak üretilirken standart modelin dışındaki ultra lüks versiyon Maybach ise Bentley Bentayga gibi modellere kafa tutacak.

Yeni GLS’nin Amerika’da tanıtılmasının nedeni modelin üretiminin Mercedes’in Alabama, ABD’deki fabrikasında yapılacak olması. Aynı zamanda önceki modelin ABD pazarında başarılı satış rakamlarına ulaşmasının da bunda büyük bir payı var.

Yeni GLS 5207 mm ile eski modele göre 77 mm uzun, 22 mm geniş (1956 mm) bir yapıdayken Range Rover’ın uzun aks mesafeli versiyonu 5200 mm uzunluğunda ve 1990 mm genişliğinde, BMW’nin X7 modeliyse 5151 mm uzunluk ve 1990 mm genişlikle özellikle boy olarak yeni GLS’den kısa kalıyor. Benzer şekilde GLS’nin aks mesafesi 3135 mm ile eski modelden 60 mm uzunken X7 3105 mm ile yine biraz daha kısa kalıyor. Aks mesafesinin uzatılması arka tarafta 87 mm daha fazla diz mesafesi sunulduğu anlamına geliyor.

Yeni GLS, Mercedes’in Modular High Architecture adı verilen (MHA) platformu üzerine geliştirildi. Bu yeni platform daha önce C sınıfı, E sınıfı ve S Sınıfı gibi modellerde yer alan MRA (Modular Rear Architecture) platformu üzerine geliştirilen bir platform.

Otomobilin kabini de tamamen yeniden tasarlanmış. 12.3 inç genişliğindeki dijital göstergelere orta konsolun üzerinde yer alan yine 12.3 inç genişlik sunan infotaintment ekranı eşlik ediyor. Bu ekranlar direksiyonun üzerinde yer alan dokunmatik alanlarla ve konsolda konumlandırılan dokunmatik yüzeyle de kumanda edilebiliyor. Mercedes’in artık tüm modellerinde yer vermeye başladığı MBUX altyapısı da yeni GLS’de kullanılıyor. Yedi koltuklu otomobilin tüm koltukları elektrikli olarak kumanda ediliyor ve hepsi katlandığında bagaj hacmi 2400 litreye kadar çıkabiliyor.

Yeni GLS şimdilik iki benzinli ve iki dizel olmak üzere 4 motor seçeneğiyle tanıtıldı. Benzinli tüm motorlarda Mercedes’in mild hibrit altyapısı olan EQ Boost ve entegre jeneratör yer alıyor. GLS 450 4MATIC, 3.0 litrelik sıralı 6 silindirli, 367 bg güç ve 500 Nm’lik torkla gelirken motorun 48 volt altyapısı ekstra 250 Nm tork ve 22 bg güç üretiyor. V8 severler içinse kısa bir süre sonra GLS 580 adı verilen motor sunulacak. Bu ünite 4.0 litrelik V8 silindirli bir yapıdayken 489 bg güç ile 700 Nm’lik etkileyici tork değeri sunuyor. Motorun elektrik desteği yine ekstra 250 Nm tork ve 22 bg güç sunarken 48 voltluk altyapı otomobilin tüm elektrikli sistemlerine destek veriyor.

Dizellerse 3.0 litrelik 6 silindirli, OM656 kodlu üniteyle donatılmış. GLS 350 d 4MATIC 286 bg güç ve 600 Nm torka sahipken 7.6 lt/100 km ortalama tüketim ve 200 gr/km emisyon değeriyle dikkat çekiyor. Diğer alternatif ise GLS 400 d 4MATIC olarak adlandırılıyor ve aynı motorun 330 bg ve 700 Nm tork değerine sahip versiyonuyla geliyor. Bu motor seçeneği 7.6 lt/100 km tüketim ve 201 gr/100 km emisyon değerine sahip. Her iki dizelde de AdBlue sistemi yer alıyor; AdBlue deposu 31.6 litre hacminde.

Tüm motorlar 9 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman ve Mercedes’in son jenerasyon dört çeker sistemi olan 4MATIC ile donatılmışken, modelde Off-Road paketi de sunuluyor.

GLS’nin AMG versiyonu yakın bir zamanda model gamına eklenecek. GLS 53 AMG ismiyle satışa sunulacak model çifr turbo destekli, 4.0 litrelik benzinli V8 motora sahip olacak. Bunun dışında bir de plug-in hibrit versiyon düşünülüyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook