Yeni Porsche 911 Turbo tanıtıldı

  • Yeni Porsche 911 Turbo tanıtıldı - 1
  • Yeni Porsche 911 Turbo tanıtıldı - 2
  • Yeni Porsche 911 Turbo tanıtıldı - 3
  • Yeni Porsche 911 Turbo tanıtıldı - 4
  • Yeni Porsche 911 Turbo tanıtıldı - 5
  • Yeni Porsche 911 Turbo tanıtıldı - 6
  • Yeni Porsche 911 Turbo tanıtıldı - 7
  • Yeni Porsche 911 Turbo tanıtıldı - 8
  • Yeni Porsche 911 Turbo tanıtıldı - 9
  • Yeni Porsche 911 Turbo tanıtıldı - 10

Yeni 911 Turbo, ilk Turbo'nun üretiminin 45'inci yıl dönümünde gösterildi.

İlk Porsche 911 Turbo 1975 yılında bantlardan inmişti. O günden beri aralıksız olarak üretilen otomobil her zaman 911 model gamının en güçlülerinden biri oldu ve spor otomobil dünyasında yeni standartlar belirledi. Yeni Turbo, kısa süre önce tanıtılan 650 bg’lik Turbo S ile 450 bg’lik Carrera S arasında konumlandırılıyor.

Yeni Turbo 580 bg güç ve 750 Nm tork üretiyor ve 0-100 km/s hızlanmasını sadece 2.8 saniyede tamamlıyor. Tüm zamanların en güçlü ve hızlı Turbo’su eski modele göre 40 bg ve 40 Nm daha fazla güç ve tork üretiyor. Aynı zamanda 0-100 km/s zamanı yine eski modele göre 0.2 saniye daha hızlı olmasıyla dikkat çekiyor. Otomobilin maksimum hızı 320 km/s olarak veriliyor. 3.7 lt’lik boxer 6 silindirli motorda çift turbo desteği bulunuyor.

Yeni 911 Turbo hem Coupe hem de Cabriolet gövde seçeneğiyle alınabiliyor. Her zaman olduğu gibi otomobilin gövdesi standart versiyonlara göre daha geniş; 45 mm’lik ekstra genişlik sayesinde önde 1840 mm arkada 1900 mm’lik (+20 mm) gövde genişliği Turbo’yu öne çıkartan detaylar arasında. Modele farklı diğer tasarım özellikleri arasında önde elektronik kontrollü kanatçıklar, arkada aktif spoyler gibi detaylar yer alıyor. Yan taraftaki hava girişleri artık bir 911 Turbo geleneği haline gelmişken yeni modelde bu kısımdan içeri giren hava intercooler’lara hava iletmiyor, içerideki havanın dışarı atılması için kullanılıyor. Intercooler’lar ise arka kanadın altında konumlandırılmış.

Otomobilin hızlanma, güç ve tork değerleri bir önceki nesil Turbo S modelinin değerleriyle birebir aynı. Güç 8 ileri PDK şanzımanla dört lastiğe birden aktarılırken Turbo modelinde ilk kez Lightweight Design paketinin yanısıra, spor şasi ve sport egzoz sistemleri kullanılıyor. Turbo’da ön aksta 42 mm ekstra iz genişliği sunuluyor ki bu da ön tarafın daha sağlam yere tutunması anlamına geliyor. Arka akstaysa yine lastiklerin belirli bir açıya kadar dönmesini sağlayan sisteme yer verilirken iz genişliği 10 mm genişlemiş. Frenler de eski modele göre geliştirilen komponentler arasında yer alıyor. Önde 408 mm (38 mm daha geniş), arkadaysa 380 mm’lik diskler aynı zamanda daha kalın bir yapıda.

911 Turbo’da ilk kez iki farklı şasi seçeneği alınabiliyor. Standart PASM sistemi olan seçenek sportiflik ve konfor arasında iyi bir denge yakalarken Sport Chassis olarak adlandırılan ikinci seçenekte daha sert süspansiyonlar ve elektronik olarak ayarlanabilen 10 mm alçak gövde yapısı sunuluyor.Sport Chassis seçeneği otomobili dinamik özelliklerini ön plana çıkartmasının yanında yüksek hızlarda daha stabil bir sürüş sunuyor. Bunların yanında PDCC hidrolik aktif viraj demirleri ve PCCB karbon seramik diskler (önde 10 pistonlu kaliperlerle) de alınabiliyor.

Lightweight Design ve Sport Package tasarım paketlerinde aracın dış görünümünü farklı şekilde alabiliyorsunuz. Lightweight Design aldığınızda ağırlık 30 kg daha hafif hale geliyor ve yarış koltuklarına sahip oluyorsunuz. Bunun yanında arka koltuklar iptal ediliyor ve daha az izolasyon malzemesiyle motor sesi kabinden daha çok duyuluyor. Sports Package ise Exclusive Design arka farlara sahipken aracın tasarım detayları siyah veya karbonfiber olarak alınabiliyor.

Yeni 911 Turbo'nun Avrupa pazarında satışına başlandı.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook