Makyajlı Porsche Macan Turbo 440 bg güç üretiyor

  • Makyajlı Porsche Macan Turbo 440 bg güç üretiyor - 1
  • Makyajlı Porsche Macan Turbo 440 bg güç üretiyor - 2
  • Makyajlı Porsche Macan Turbo 440 bg güç üretiyor - 3

2.9 litrelik V6 motor çift turboyla güçlendirilmiş.

Porsche’nin makyajlanan Macan modeli en güçlü versiyonu olan Turbo’ya kavuştu. Makyaj öncesinde 3.6 litrelik motora sahip olan model daha önce Macan S, Cayenne ve Panamera modellerinde gördüğümüz 2.9 litrelik yeni V6 motorla donatıldı.

Motor hacmi küçülmesine rağmen yeni Macan Turbo eskisine göre 40 bg daha fazla güç ve 550 Nm tork (1800-5600 d/dak) üretiyor. 440 bg’lik güç eski modeldeki Turbo S’in ürettiği güçle tamamen aynı. 7 ileri PDK şanzımanla dört lastiğe birden gücünü ileten otomobil 4.3 saniyede (Sport Plus ile 4.1 sn) 100 km/s hıza çıkarken maksimum hız 270 km/s. 0-160 km/s hızlanma ise 10.5 saniye gibi oldukça iddialı bir dereceyle geride kalıyor.

Yeni motorda turbolar silindir sırasının ortasına entegre edilirken böylece turbo gecikmesi en aza indirilmiş. Ayrıca motorun egzoz manifoldu da tamamen yeniden tasarlanmış.

Güç artarken Porsche fren sistemini de unutmamış ve Porsche Surface Coated Brake (PSCB) sistemini otomobile entegre etmiş. Markanın yeni geliştirdiği bu teknoloji disklerin üzerinde tungsten karbit ile kaplayarak stanadart disklere göre %90 daha az balata tozu atılmasını sağlarken çok daha hızlı tepki veriyor ve daha uzun sürede yıpranıyor. Bir Porsche geleceği olarak fren sistemindeki bu yeni teknoloji kaliper rengiyle diğer sistemlerden ayrılırken PSCB için beyaz renkli kaliperler tercih edilmiş. Yeni frenlerle birlikte 20 inçlik jantlar da standart hale gelmiş.

Bunun dışında otomobilde karbon seramik diskleri de opsiyon olarak alabiliyorsunuz. Yükseklik ayarlı havalı süspansiyon ve yeni amortisörler de makyajlı modelde istek üzerine alınabilen diğer donanımlar.

Yeni Porsche Macan Turbo’nun lansmanı Frankfurt Fuarı’nda yapılacak ve modelin satışı fuarın hemen ardından Avrupa’da başlayacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook