İkinci nesil Audi Q3 tanıtıldı

  • İkinci nesil Audi Q3 tanıtıldı - 1
  • İkinci nesil Audi Q3 tanıtıldı - 2
  • İkinci nesil Audi Q3 tanıtıldı - 3
  • İkinci nesil Audi Q3 tanıtıldı - 4
  • İkinci nesil Audi Q3 tanıtıldı - 5
  • İkinci nesil Audi Q3 tanıtıldı - 6
  • İkinci nesil Audi Q3 tanıtıldı - 7
  • İkinci nesil Audi Q3 tanıtıldı - 8
  • İkinci nesil Audi Q3 tanıtıldı - 9
  • İkinci nesil Audi Q3 tanıtıldı - 10
  • İkinci nesil Audi Q3 tanıtıldı - 11
  • İkinci nesil Audi Q3 tanıtıldı - 12
  • İkinci nesil Audi Q3 tanıtıldı - 13
  • İkinci nesil Audi Q3 tanıtıldı - 14

İnternet üzerinden tanıtılan kompakt SUV, ikinci neslinde çok daha sportif; bolca teknolojiyle bezenmiş ve ciddi oranda büyümüş.

Audi'nin ilk olarak 2011'de üretime giren kompakt premium SUV'si Q3, sonunda ikinci jenerasyonuna adım attı.

Sekiz köşeli Singleframe ön ızgara ile daha modernleşen Q3, bu parçayı bölen 8 dik çıta ile SUV kimliğini iyice vurgulamış. En üst paketinde Matrix LED ön farlar ile gelen yerden yüksek hatchback'e keskin bir eğim yapan D sütununa kadar akıcı hatlar taşıyan profilden bakıldığında önde ve arkada simetrik far grafiklerine yer verildiği görülebiliyor.

Keskinleşen hatlarıyla dikkat çeken Q3'ün en uç noktaları arasındaki mesafe, 97 mm arttırılarak 4485 mm'ye ulaştırılmış. Genişliği 25 mm'lik artışla 1856 mm'ye taşınan Q3, 5 mm azalan yüksekliği (1585 mm) ile biraz daha yassı bir görünüme kavuşmuş.

Volkswagen Grubu'nun modüler platformunun getirdiği kazanımlar dışarıyla sınırlı değil. 77 mm büyüyen aks mesafesi artık 2680 mm. 150 mm çerçevesinde ileri geri hareket ettirilebilen koltuklar sayesinde isteğe göre diz mesafesi arttırılabilirken bagaj hacminin de 530 ile 675 litre arasında değişmesi sağlanmış. 75 cm'den biraz daha kısa olan yükleme eşiği ise araca büyük ve ağır eşyaların depolanmasını kolaylaştırmış. Bu bölümde sunulan bir diğer pratik çözüm ise pandizotun ihtiyaç duyulmadığında zemin altına depolanabilmesi. 40:20:40 oranında katlanan koltuklar ve bu parçanın çıkarılması ile elde edilen toplam bagaj hacmi ise 1525 litre.

Ingolstadt'lı marka, Q3'ün kaputu altında 3 benzinli, bir de dizel motor sunacak. Hepsi turbo destekli ve dört silindir barındıran bu ünitelerin gücü 150 bg ile 230 bg arasında değişecek. Bu durumda Audi'nin 1.5 TSI, 2.0 TSI ve 2.0 TDI ünitelere görev vereceğini varsayabiliriz. 6 ileri manuel ve 7 ileri S-tronic otomatik şanzıman seçenekleriyle eşlenen Q3'te quattro sürekli dört tekerlekten çekiş sistemine de yer verilmiş. Ayrıca 6 farklı ayar sunan sürüş modu da Q3'ün istenildiğinde konfor, gerektiği yerde güç ve off-road performansı sunmasına yardımcı oluyor.

İç mekâna baktığımızda Q3'ün teknoloji anlamında geçen seneden beridir büyük bir hızla yenilenen Audi ürün gamına ayak uydurduğunu görüyoruz. Analog kumandalardan tamamen kurtulan Alman marka, 10.25" boyutlu dijital gösterge panelini standart olarak sunuyor. Konsol merkezindeki multimedya ekranı boyutu ise 8.8 inçten başlayıp 10.1 ve 12.3 inçe kadar uzayabiliyor. Opsiyon olarak gelen navigasyon destekli MMI bilgi eğlence sisteminde ise araç, sürücü rutinini öğrenerek daha uygun rotalar oluşturuyor. 

2018 sonbaharında piyasaya sürülecek olan Q3'ün standart donanım listesinde Virtual Cockpit, MMI bilgi eğlence sistemi, LED ön farların yanı sıra şeritten çıkma ikazı, ön çarpışma uyarısı, ayarlanabilir hız sabitleyici ve yağmur sensörü gibi güvenlik ekipmanları da yer alacak.

Yeni Audi Q3 fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook