Yeni Audi S8 571 bg güç üretiyor

  • Yeni Audi S8 571 bg güç üretiyor - 1
  • Yeni Audi S8 571 bg güç üretiyor - 2
  • Yeni Audi S8 571 bg güç üretiyor - 3
  • Yeni Audi S8 571 bg güç üretiyor - 4
  • Yeni Audi S8 571 bg güç üretiyor - 5

4.0 litrelik V8 motorda hafif hibrit sistemi yer alıyor.

Audi’nin en sevdiğimiz modellerinin başında gelen S8 yeni gövdeyle tanıtıldı. Yeni A8’in üzerine geliştirilen S8’de çift turbo destekli, 4.0 litrelik V8 benzinli motor 48 voltluk hafif hibrit sistemle birlikte yer alıyor. 571 bg güç ve 800 Nm maksimum tork oldukça etkileyici değerlerken Audi modelin performans verilerini yayınlamadı. Ancak eski modelin 0-100 km/s hızlanmasını 4.1 saniyede tamamladığını düşündüğünüzde yeni S8’in daha hızlı olacağını öngörebiliriz.

Modelde kullanılan hafif hibrit sistemini daha önce diğer yeni A6, A7 gibi modellerde sizlere tanıtmıştık. Lityum iyon bataryalar ve kayışla hareket alan alternatör marş motoru sayesinde otomobil düşük hızlarda sadece elektrikle yol alabiliyor. Sistemin ortalama yakıt tüketim değerini 0.8 lt/km düşürdüğü söyleniyor. Bunun dışında V8 motorda silindir kapatma teknolojisi de sunuluyor.

S8’in tüm versiyonlarında Predictive Active Suspension adı verilen süspansiyon kullanılıyor. Bu yeni sistem tüm lastikeri ayrı ayrı ele alarak maksimum gövde kontrolü ve konfor sağlıyor. Sistemde ayrıca Comfort+ sürüş modu geliyor. Bu mod virajlarda gövde hareketini azaltıyor. S8’de dört lastiğin dönmesini sağlayan sistem de standart olarak sunulurken karbon seramik diskler opsiyon listesinde yer alıyor.

Modelin tasarımını standart A8’den ayıran farklar arasında yeni tasarımlı tamponlar, dört egzoz çıkışı, marşpiyeller, 21 inçlik jantlar gibi detaylar yer alıyor. Kabinde Audi’nin tüm teknolojik özellikleri yer alırken S8’e özel göstergelerin yer aldığı Virtual Screen standart olarak geliyor.

Modelin lansmanı Eylül ayındaki Frankfurt Fuarı’nda yapılacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook