AMG GT R en hızlı arkadan çekiş rekorunu kırdı

  • AMG GT R en hızlı arkadan çekiş rekorunu kırdı - 1
  • AMG GT R en hızlı arkadan çekiş rekorunu kırdı - 2
  • AMG GT R en hızlı arkadan çekiş rekorunu kırdı - 3
  • AMG GT R en hızlı arkadan çekiş rekorunu kırdı - 4


Çok değil, daha dün Nürburgring’de önden çekişli otomobil rekorunun kırıldığını haberini sizlerle paylaşmıştık. Şimdi yine Ring’de yien bir rekor kırıldı. Bu defa arkadan çekişlilerde gelen bu rekor Mercedes’in AMG GT R modeline ait. 

Pist odaklı AMG GT-R Almanya’nın ünlü pistinde 7:10.92 elde ederek en hızlı arkadan çekişli otomobil rekorunu ele geçirdi, bu sınıfta Porsche 911 GT3 RS gibi modellerin olduğunu hatırlatalım. 

Sport Auto’dan Christian Gebhardt’ın pilotajında elde edilen bu derecede otomobilde Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikler kullanıldı. Gebhardt’ın bu derecesi daha önce arkadan çekişli sınıfında rekor kıran Gumpert Apollo’nun 7:11.57’lik derecesinden 0.6 saniye, yakın zamanda iddialı derecesiyle öne çıkan Ferrari 488’den de tam 10.71 saniye hızlı! 

GT R’da AMG üretimi, 4.0 litrelik, çift turbolu 585 bg gücünde, 700 Nm tork üreten V8 motor yer alıyor. 0-100 km/s hızlanması 3.6 saniye olan otomobil GT ailesinin en güçlü ve vahşi modeli konumunda. 

Nürburgring’de geliştirilen otomobilde aktif aerodinamik parçalara yer verilmiş. Ayrıca ön splitter, karbon fiberden üretilmiş, 320 km/s hızda 155 kg yere basma gücü üreten büyük arka kanat gibi detaylar da es geçilmemiş. 

Son günlerde birçok Ring rekoru kırıldı, bunları toparlayacak olursak: 

En hızlı önden çekişli otomobil rekoru: VW Golf Clubsport S. 

En hızlı sedan otomobil rekoru: Alfa Romeo Giulia QV. 

Mercedes AMG GT S testini okumak için tıklayın.

 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook