Giulia QV 'Ring rekorunu yine kırdı!

  • Giulia QV 'Ring rekorunu yine kırdı! - 1
  • Giulia QV 'Ring rekorunu yine kırdı! - 2
  • Giulia QV 'Ring rekorunu yine kırdı! - 3
  • Giulia QV 'Ring rekorunu yine kırdı! - 4
  • Giulia QV 'Ring rekorunu yine kırdı! - 5


Bu, Alfa Romeo'nun çok ses getiren yeni modeli Giulia'nın ilk rekoru değil. Daha önce de Nürburgring'de bir deneme yapmışlardı ve ilk denemelerinde elde ettikleri 7:39'luk derece Almanya'daki birçok rakiplerinde başağrısına neden olmuştu. 

Ne var ki daha sonra Giulia Quadrifoglio'nun sedan sınıfında kırmış olduğu bu inanılmaz rekor bir başka Alman üretici, Porsche tarafından, yeni Panamera Turbo tarafından, 7:38 ile geçilmişti. Alfa Romeo bunu çok içerlemiş olacak ki Giulia'yı yeniden Ring'e götürdü ve bir deneme daha yaptı ve rekoru yeniden ele geçirdi: 7:32!

2.9 litrelik, V6 çift turbo, 510 bg'lik bir güç, arkadan çekiş ve 8 ileri otomatik şanzımana sahip Giulia QV böylece Ring'in en hızlı sedan modeli unvanını geri aldı. Elde edilen derece oldukça iddialı ve BMW'nin, pist için özel olarak hazırlanan M4 GTS (7:27.88) modelinden sadece 4 saniye yavaş kaldığı gözlerden kaçmıyor. Ayrıca kendinden çok daha güçlü Ferrari 458'in 7:28, McLaren MP4 12C'nin 7:28'lik derecelerine de bir hayli yakın. Pagani Zonda F ve Koenigsegg CCX gibi modellerden de daha hızlı, tabii bu derecelerin yakşaık 10 yıl önce elde edildiğini unutmamak gerek. Yine de Giulia QV'nin harika bir iş çıkarttığını söyleyebiliriz.

Yukarıdaki videodan turun tamamını izlediğinizde sanırız Giulia'nın limitlerde olduğunu sizler de anlayacaksınız. Son derece sıkı, otomobilin limitlerinde, hatta bazı yerlerde limitlerin üzerinde bile olan bu tur gerçekten son dönemde izlediklerimizin en iyisi. 

Özellikle son sektöre dikkat etmenizi öneriyoruz. Bu arada turun ilk başlarında Giulia'nın lastik basınç sensörünün uyarı verdiğini de dikkatinizi çekeriz. 

Bakalım böylesine etkileyici bir tur ve derece karşısında Porsche ve BMW gibi Alman rakiplerin cevabı nasıl olacak?

Ne olursa olsun Alfa Romeo'nun bu tip rekor denemeleriyle anılması ve kendine Porsche, BMW gibi sıkı rakipler edinmesini izlemek bile çok keyifli. Ayrıca Alfa'nın daha önce 250 bg altında, 4C ile rekor kırdığını da hatırlatalım.

Arkanıza yaslananın ve bu muazzam turun keyfini çıkartın!

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook