Beklenen ateşli sedan geldi, Audi RS3 karşınızda

  • Beklenen ateşli sedan geldi, Audi RS3 karşınızda - 1
  • Beklenen ateşli sedan geldi, Audi RS3 karşınızda - 2
  • Beklenen ateşli sedan geldi, Audi RS3 karşınızda - 3
  • Beklenen ateşli sedan geldi, Audi RS3 karşınızda - 4
  • Beklenen ateşli sedan geldi, Audi RS3 karşınızda - 5
  • Beklenen ateşli sedan geldi, Audi RS3 karşınızda - 6
  • Beklenen ateşli sedan geldi, Audi RS3 karşınızda - 7
  • Beklenen ateşli sedan geldi, Audi RS3 karşınızda - 8

Yazı: Uğur Durukan Çakılcı

Uzun zamandır tanıtılması beklenen Audi RS3'ün Sedan versiyonu Paris Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıktı. Aylar önce bir ön gösterimde fotoğraflanan Audi RS3 Sedan'da 400 bg güce sahip 5 silindirli Audi TT RS'te de kullanılan güç ünitesine yer verilmiş. Bu güç ile RS3 Sedan, RS3 Sportback'ten 30 bg daha fazla güce sahip. 2.5lt TFSI motor RS3 Sportback'teki gibi 7 ileri çift kavrama S-Tronic şanzıman ile kombine edilmiş.

Audi RS3 Sedan aynı zamanda Mitsubishi Evo serisinden sonra oluşan ateşli sedan boşluğunu doldurmakta zorlanmayacak gibi duruyor. Audi'nin efsaneleşmiş Quattro 4 çeker sistemine sahip olan otomobil 0'dan 100 km\s hıza yalnızca 4.1 saniyede çıkıyor. Maksimum hızı 250 km/s ile sınırlansa da özel istek üzerine bu sınır kaldırılıp maksimum hız 280 km/s'e kadar çıkarılabiliyor.RS3 Sedan ayrıca fren destekli Torq Vectoring sistemi ve drift yapabileceğiniz bir sport moduna sahip olan ESC ile donatılmış.

Sedan dış görünüş olarak daha güçsüz kardeşi S3 Sedan ile oldukça benzer bir yapıya sahip. RS3 Sportback'ten alınan ön tamponlar, biraz daha geniş çamurluklar ve arkada oval çift çıkış egzoz RS3 Sedan'ı daha güçsüz kardeşinden ayıran özellikler olmuş.Standart olarak 235/35/19 ölçülere sahip lastikler ve 19 inç jantlarla gelen RS3 Sedan'da opsiyonel olarak 255/30/19 lastikler ve karbon seramik frenler alınabiliyor.

İç mekanda bolca deri ve alcantara kullanılarak premium hissi arttırılan RS3 Sedan'da, Apple Car Play ve Android Auto destekli yeni multimedia sistemi ve Virtual Cocpit opsiyonu makyajlı A3'te olduğu gibi yerini almış. Önümüzdeki yaz satışa sunulacak olan RS3 Sedan rakipleri CLA45 AMG ve M2'yi oldukça fazla terletecekmiş gibi görünüyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook