Bu E-Type’da elektrik motoru var!

  • Bu E-Type’da elektrik motoru var! - 1
  • Bu E-Type’da elektrik motoru var! - 2
  • Bu E-Type’da elektrik motoru var! - 3
  • Bu E-Type’da elektrik motoru var! - 4
  • Bu E-Type’da elektrik motoru var! - 5
  • Bu E-Type’da elektrik motoru var! - 6
  • Bu E-Type’da elektrik motoru var! - 7
  • Bu E-Type’da elektrik motoru var! - 8
  • Bu E-Type’da elektrik motoru var! - 9
  • Bu E-Type’da elektrik motoru var! - 10
  • Bu E-Type’da elektrik motoru var! - 11
  • Bu E-Type’da elektrik motoru var! - 12

Jaguar Land Rover Classic’in ürettiği elektrikli E-Type Zero yakın zamanda üretime geçebilir.

Eğer E-Type seven biriyseniz bu haber pek hoşuna gitmeyebilir zira otomobilde elektrikli bir motor bulunuyor. Öte yandan bu kadar ikonik bir otomobilin yeniden hayata geçmesi sizi sevindiriyor da olabilir.

Jaguar Land Rover’ın klasik modelleriyle ilgilenen departmanı JLR Classic bugüne kadar kimsenin yapmadığını yaparak klasik modeliyle elektrikli altyapıyı bir araya getirdi. Tabii burada şunu sorabilirsiniz: Kimin elektrikli bir E-Type’a ihtiyacı var? Ya da bu yapılan E-Type’ın tarihine saygısızlık değil mi?

Ne olursa olsun ortaya çıkan otomobilin ilgi çekici olduğu kesin. Düşünsenize bu E-Type sıfır kilometre! Şimdilik prototip olarak geliştirilen aracın eğer ciddi şekilde talep alınırsa üretime geçme ihtimali bile var. Sipariş veren müşterilerin otomobillerini iki yıl içerisinde alabilecekleri dahi söyleniyor.

Biraz da detaylardan bahsedelim: E-Type Zero aslında 1968 model Series 1.5 (4.2 litrelik, 6 silindirli motorlu) olarak adlandırılan orijinal bir model, en azından şasi ve gövdesi öyle. Otomobilin benzinli motoru çıkartılmış, yerine elektrik motoru entegre edilmiş. Bunun yanında tabii bataryaları şarj etmek için gerekli olan priz girişi de benzin deposu kapağının altına gizlenmiş. Yani tasarım olarak farklı bir şey görünmüyor. Pardon, LED farları unutmuşuz.

Bunun dışında kabinde dijital göstergeler ve geniş bir infotaintment ekranı gibi teknolojik özellikler bulunuyor.

JLR Classic bu model için özel tasarlanmış bir elektrik motoru geliştirmiş. Teknolojisini I-Pace modelinden alan bu motor 300 bg güç üretiyor. Bataryalara rağmen orijinal modelden 80 kg hafif olan otomobil 0-100 km/s hızlanmasını 5.5 saniyede tamamlıyor, maksimum hızsa 250 km/s ile sınırlandırılmış. Bataryalar normalde motorun olduğu bölgede, kaputun altında konumlandırılmış, elektrik motoruysa bataryaların hemen arkasında bulunuyor.

Elektrikli E-Type’ın menzili 330 km olarak verilirken bu değer gerçek hayat verilerinde 280 km civarında olacaktır. 40 kWh kapasiteli batarya 6-7 saat arasında tamamen şarj olabiliyor.

JLR Classic bu prototip üzerinde çalışırken sürüş karakterinin çok da değişmemesi için epey uğraşmış. Tamamen yenilenen yürüyen aksama rağmen ağırlık dağılımı değişmeyen otomobilin sürüş, frenleme ve yol tutuş karakteri de orijinal model ile tamamen aynı. Üstelik istenirse modelin orijinal yürüyen aksamının da otomobile geri takılabileceği de söyleniyor. Dolayısıyla çok da üzülmeye gerek yok, bu otomobil orijinal haline geri dönebiliyor. Jaguar konuyla ilgili şu açıklamayı da ekliyor: “Bu dönüştürme işlemini XK motorlu olan (1949’dan 1992’ye kadar birçok Jag modelinde kullanıldı) tüm modellerde yapabiliyoruz. Dolayısıyla istek olursa söz konusu motoru, modeli ne olursa olsun elektrik motoruyla dönüştürebilir, klasik ve elektrikli otomobil kullanma keyfini aynı anda verebiliriz.”

Bizler uzun zamandır “E-Type keşke modern dünyamıza uyarlansa” diye düşünüp duruyoruz. Öyle görünüyor ki bunu düşünen sadece bizler değilmişiz. Belki bu şekilde diğer efsanevi modeller de yeniden hayatımıza girebilir.

Biraz kafa karışıklığı yaratan bu prototipin devamında ilginç projeler göreceğiz gibi duruyor…

Jaguar E-Type Zero fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook