TVR geri döndü!

  • TVR geri döndü! - 1
  • TVR geri döndü! - 2
  • TVR geri döndü! - 3
  • TVR geri döndü! - 4
  • TVR geri döndü! - 5
  • TVR geri döndü! - 6
  • TVR geri döndü! - 7
  • TVR geri döndü! - 8
  • TVR geri döndü! - 9
  • TVR geri döndü! - 10
  • TVR geri döndü! - 11

İflas, el değiştirme, üretime ara verme ve uzun sessizliğin ardından tekrar hayata dönmek. Bazıları hayata dönmek konusunda o kadar şanslı olmasa da, İngiliz markalarının makus kaderi son 30 yılda bu oldu.

2000'li yıllarda genç Rus girişimci, yatırım ortaklığı derken, son olarak İngiliz işadamı (ve eski yarışçı olan) Les Edgar'ın satın aldığı TVR, küllerinden doğmayı başardı. Yeniden doğuşun ilk meyvesinin ismi Griffith oldu. Griffith, TVR ile ilgilenenler için yeni değil zira bu isim daha önce 1991 yılında da kullanılmıştı.

Özellikle McLaren F1'den kulağınıza yer etmiş Gurdan Murray'in yeni TVR üzerinde çalışması heyecan yaratmıştı. iStream adını verdiği özel teknik ile bolca karbon fiber kullanılmış ve otomobilin ağırlığı sadece 1250 kg'da tutulmuş. Bu ağırlıktaki bir otomobile Ford'dan (Mustang) alınan 5.0 litre 500 bg'lik bir V8 konulduğunda ise performans değerleri etkileyici bir noktaya gelmiş. 0-100 km/s 4 saniyenin altına çekilirken, 0-160 km/s ise 6.4 saniyede alınabilmiş. Ton başına 400 bg üreten, 6 ileri manuel vitese sahip Griffith'in maksimum hızı ise 322 km/s olarak duyuruldu.

Tasarımın geneline baktığımızda, geçmiş TVR'larda olduğu gibi uzun bir kaput ve ortaya doğru konumlandırılmış motor dikkatimizi çekiyor. Egzoz çıkışlarının yan kısma yerleştirilmesiyle birlikte otomobilin alt kısmında tamamen düz bir yüzey kazanılmış, bu da doğal olarak sürtünme kat sayısını aşağıya çekiyor. Motorun ortaya doğru çekilmesiyle de, sürüşte en güzel dengeyi sağlayacak 50:50 ağırlık dağılımı elde edilmiş. Son olarak arkaya doğru geçtiğimizde ise Sagaris'tekine benzer bir kanat ve devasa bir difüzör görüyoruz. Arkadaki LED farlar ise oldukça etkileyici.

İç kısımda, ortada ince ve dikine inen sütun, minimal tuşlar ve direksiyon formu modern görünüyor ancak son dönem McLaren'larından esintiler taşıyor. Vites topuzu da oldukça minimal tutulmuş ve havalandırma ızgaraları Ford Fiesta'dan alınmış.

Kendine rakip olarak gösterilebilecek otomobillere göre daha kompakt boyutlara sahip Griffith'in uzunluğu 4314 mm, genişliği 1850 mm ve yüksekliği 1239 mm olarak açıklandı. En yakın boyutlara sahip Porsche 911, Griffth'ten 18,5 cm uzun, 4 cm geniş ve 5,5 cm daha yüksek.

İlk 500 otomobil "Launch Edition" olarak adlandırılacak ve 18 ay önce 5000 sterlin kaparo veren sadık müşterilere teslim edilecek. 2018'de başlayacak üretimin ilk teslimatlarının 2019'un başına sarkması bekleniyor. Les Edgar, ilk olarak İngiltere pazarına odaklanmayı düşünse de, şu anda birçok ülkede distribütörlük için görüştüklerini söylüyor. İngiltere satış fiyatı 90.000 Sterlin'den başlayan otomobil, eğer ülkemize kişisel ithalat ile getirilmek istenirse güncel vergi sistemimizle 225.000 Sterlin yani yaklaşık 1 milyon TL gibi bir fiyata geleceğini söyleyebiliriz.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook