Bugüne kadarki en güçlü atmosferik 911 ile tanışın: Yeni GT3 RS

  • Bugüne kadarki en güçlü atmosferik 911 ile tanışın: Yeni GT3 RS - 1
  • Bugüne kadarki en güçlü atmosferik 911 ile tanışın: Yeni GT3 RS - 2
  • Bugüne kadarki en güçlü atmosferik 911 ile tanışın: Yeni GT3 RS - 3
  • Bugüne kadarki en güçlü atmosferik 911 ile tanışın: Yeni GT3 RS - 4
  • Bugüne kadarki en güçlü atmosferik 911 ile tanışın: Yeni GT3 RS - 5
  • Bugüne kadarki en güçlü atmosferik 911 ile tanışın: Yeni GT3 RS - 6
  • Bugüne kadarki en güçlü atmosferik 911 ile tanışın: Yeni GT3 RS - 7
  • Bugüne kadarki en güçlü atmosferik 911 ile tanışın: Yeni GT3 RS - 8
  • Bugüne kadarki en güçlü atmosferik 911 ile tanışın: Yeni GT3 RS - 9
  • Bugüne kadarki en güçlü atmosferik 911 ile tanışın: Yeni GT3 RS - 10

Eski GT3 RS’e göre 20 bg güçlenen otomobilde 520 bg gücündeki otomobilde 4.0 litrelik boxer 6 silindirli motor yer alıyor.


911 modellerinin her nesilde giderek güçlenmesi markanın tarihinde ve geleneğinde olan bir şey. Aynı şey GT3 RS için de geçerli. Makyaj öncesinde 500 bg güç üreten otomobil 991.2 olarak adlandırılan makyajında 20 bg güçlendi. Porsche artık 911 modellerine standart olarak turbo uygulamasını yapmış olsa da GT serisi modeller hâla atmosferikle yollarına devam ediyor. 4.0 litrelik boxer 6 silindirli motor eski modelde de yer alıyordu ancak titanyum egzoz ve elden geçirilen hava emiş sistemi sayesinde motor 20 bg ekstra güç (520 bg) üretirken maksimum 9000 d/dak çevirebiliyor. Ayrıca motordan 10 Nm fazla tork da elde edilmiş: 470 Nm.

Özel kalibre edilmiş 7 ileri PDK şanzımanla donatılan GT3 RS 3.2 saniyede (eski modele göre 0.1 sn daha hızlı) 100 km/s hızlanmasını gerçekleştirebiliyor ve maksimum olarak 312 km/s (aerodinamik gelişmelerden dolayı 8 km/s daha yavaş) hıza çıkabiliyor. GT3 RS, GT3 ve GT2 RS ile birlikte Porsche’nin GT ekibinin bir yıl içerisinde piyasaya sunduğu üçüncü yol otomobili oluyor.

Yeni RS’in genel tasarımı çok değişmemiş olsa da gövde de ciddi çalışmalar yapılmış. Bu çalışmalar daha çok aerodinamik verimliliği arttırarak yol tutuşu daha da iyi bir seviyeye çıkartmayı amaçlıyor. GT2 RS modelinden alınan arka kanat yere basma gücünü maksimuma çıkartırken ön taraftaki bagaj kapağının üzerine frenleri soğutmak için iki adet Naca hava girişi entegre edilmiş. Elden geçirilen arka difüzör ise yüzde 8 daha çok yere basma gücü üretiyor, maksimum hızın düşmesinin nedenlerinden biri de difüzör olarak gösteriliyor.

Yeni magnezyum jantlar 100 gr daha hafifken, GT2 RS modelinin süspansiyonunun bazı bölümlerine GT3 RS’te de kullanılmış. Önde elden geçirilen yay oranları dikakt çekerken ön süspansiyonun bağlantıları GT2 RS modelinden alınmış. Yeni lastik hamuru ve elden geçirilen RWS (arka lastiklerin dönmesini sağlayan sistem) sayesinde daha çevik bir sürüş elde edilmiş.

Kabinde de yeni karbon fiber koltuklar kullanılırken ses izolasyonu azaltılmış ve yam camlar eski modele göre daha ince hale getirilmiş. Eğer bu yapılan işlemler size yetelri gelmiyorsa Porsche Clubsport paketini sunuyor. Bu pakette ücretsiz olarak takla kafesi, manuel yangın söndürme tüpü, altı noktalı emniyet kemerleri ve kaza anında akü bağlantısını kesen güvenlik sistemi alınabiliyor. Kısacası GT3 RS’iniz bir nevi yarış otomobiline dönüşüyor.

Yetmedi mi? O halde Weissach paketine bir göz atın: Özel tasarımlı magnezyum jantlar (11.5 kg daha hafif), karbon fiber tavan, karbon fiber viraj demirleri, direksiyon ve vites kulakçıkları sayesinde ağırlık 1430 kg’a iniyor.

Yeni GT3 RS’in satışına Nisan ayından itibaren Almanya’da başlanacak. Otomobilin Türkiye satışıysa Mayıs ayından itibaren gerçekleşecek ve 600.000 Euro'luk fiyat etiketine sahip olacak.

Yeni GT3 RS fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook