SEAT'ın yeni SUV modelinin adı Tarraco olacak

SEAT'ın yeni SUV modelinin adı Tarraco olacak - 0

Markanın sosyal medya takipçileri yeni SUV modelin adını Tarraco olarak belirledi.

SEAT’ı sosyal medyadan, 134 ülkeden toplam 146.124 kişinin katılımıyla gerçekleşen oylama sonunda markanın yeni SUV modelinin adının Tarraco olacağı netleşti.

İsim diğer SEAT modellerinden de alıştığımız gibi (bu konudaki 14’üncü model) İspanya’da bir kent adı ama bu defa modern değil antik bir kentten esinlenilmiş. Antik dönemde İspanya’nın en önemli şehirlerinden biri olan ve Romalılar zamanındaki ismi Tarraco olan şehir, günümüzde Tarragona olarak adlandırılıyor. Şehrin arkeolojik kalıntıları, 2000 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alındı.

Bu isim #SEATseekingName hashtag’iyle yarışmaya açıldı ve beklentilerin üzerine katılıma ev sahipliği yaptı. Taragona dışında Alboran, Aranda ve Avila isimleri üzerinde de duruldu.

Model, markanın üçüncü SUV modeli olacak ve en büyük SUV olmasıyla birlikte 5 ya da 7 koltuk kapasiteli olarak alınabilecek. Ayrıca otomobil VW’nin MQB platformu üzerine şekillenecek, Almanya’da bantlardan inecek. MQB platform ailesinin diğer üyeleri VW Tiguan ve Skoda Kodiaq gibi standart model önden çekişli olacakken, dört çeker opsiyonu sunulacak.

Böylece SEAT, Ateca ve Arona’dan sonra üçüncü SUV model olacakken, Tarraco yılın sonunda lanse edilecek ve 2019’un ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook