Bursa'da Yağız Avcı kazandı

  • Bursa'da Yağız Avcı kazandı - 1
  • Bursa'da Yağız Avcı kazandı - 2
  • Bursa'da Yağız Avcı kazandı - 3

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın dördüncü yarışında kazanan Yağız Avcı oldu.

Yazı: Uğur Durukan Çakılcı

4-5 Ağustos tarihinde düzenlenen 43. Yeşil Bursa Rallisinde Ford Motorsport Turkey adına Ford Fiesta R5 aracıyla yarışan Yağız Avcı-Onur Vatansever ikilisi 7.4 saniye farkla zaferin sahibi olurken, BC Vision Motorsport adına yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisi onları takip etti. Podyumun son basamağınıysa Ford Motorsport Turkey ekibinden Deniz Fahri-Bahadır Gücenmez ikilisi elde etti. Avcı bu sonuçla sezonun üçüncü galibiyetini alırken altıncı Türkiye Ralli Şampiyonu unvanı için önemli bir adım atmış oldu.

FIAT Motorsporları adına Fiat Egea ralli aracıyla yarışan Fatih Kara-Bilge Ayan ikilisi sınıf 3'de zaferin sahibi olurken, Ford Motorsport Turkey adına Ford Fiesta R2 ile yarışan Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikilisi sınıf 4'te zaferin sahibi oldu. Sınıf N'de ise Mitsubishi Lancer EVO IX aracıyla GP Garage My Team adına yarışan Mustafa Çakal-Mehmet Köleoğlu ikilisi, Historic Rally klasmanında Murat 131 ile Levent Gür-Oytun Albayrak ikilisi zafer kazanan diğer isimler oldu.

Türkiye Ralli Şampiyonası 13- 16 Eylül tarihlerinde Marmaris’de düzenlenecek olan ve Dünya Ralli Şampiyonasının’da bir ayağı olan Türkiye Rallisi ile devam edecek.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook