Yeni motor seçeneğiyle Opel Insignia artık daha güçlü

  • Yeni motor seçeneğiyle Opel Insignia artık daha güçlü - 1
  • Yeni motor seçeneğiyle Opel Insignia artık daha güçlü - 2
  • Yeni motor seçeneğiyle Opel Insignia artık daha güçlü - 3

200 bg'lik motor Insignia'ya daha iyi gelecek gibi.

Yazı: Uğur Durukan Çakılcı

2017 yılında tanıtılan ikinci nesil Insignia'da ilk jenerasyonda kullanılan 1.6 lt'lik benzinli motor seçeneğine yer verilmemişti. Yeni eklenen motor seçeneği ilk jenerasyonda kullanılan 1.6 lt'lik motordan 30 bg daha güçlü ve 200 bg güç üretebiliyor. Direkt enjeksiyon teknolojisine sahip 1.6 lt'lik motor 280 Nm tork üretebiliyor. Daha önce Astra'da da kullanılan motor 6 ileri manuel ve 6 ileri otomatik şanzıman ile satın alınabilecek.

Yeni motorla 0'dan 100 km/s hızlanmasını 7.7 saniyede tamamlayan Insignia maksimum 235 km/s hıza ulaşabiliyor. 100 km'de şehir içi 8.4-8.0 lt, şehirdışı 5.6-5.3 lt ve ortalama 6.7-6.6 lt gerçek koşullarda test edilmiş ortalama tüketim değerlerine sahip olan yeni model emisyon değerlerinin düşürülmesi için partikül filterisine de yer verilmiş.

Insignia'daki yenilikler 1.6 lt motor ile sınırlı kalmamış. Genişliği 8 inçe kadar ulaşabilen Multimedia ve Multimedia Navi Pro olarak adlandırılan yeni infotainment sistemi de Insıgnia'da yerini almış. Head-up display seçeneği ise sadece Multimedia Navi Pro sisteminde opsiyonel olarak sunuluyor.

Insignia'da yeni motor seçeneğinin fiyat etiketi ise Almanya'da €35,195'den başlayacak. Yeni motor seçeneğinin Türkiye'ye ne zaman geleceği ise bilinmiyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook