Citroen, Kris Meeke ile yollarını ayırdı

  • Citroen, Kris Meeke ile yollarını ayırdı - 1
  • Citroen, Kris Meeke ile yollarını ayırdı - 2
  • Citroen, Kris Meeke ile yollarını ayırdı - 3

Yazı: Uğur Durukan Çakılcı


2013 yılından beri Citroen ile yarişan ve 2017 yılında Citroen'in WRC'ye fabrika takımı olarak dönmesiyle fabrika takımının lider pilotu olan Kris Meeke, Citroen'in verdiği ani karar sonucu Citroen'le yollarını yeniden ayırmak zorunda kaldı. Hatırlarsanız İngiliz pilot 2017 yılında gösterdiği zayıf performansından sonra kısa bir süre için koltuğunu kaybetmişti.

Citroen’in açıklamalarına göre “Çok fazla kaza yaptığı için güvenlik nedeniyle” takımdan gönderilen Meeke geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Portekiz Rallisi'nde de ciddi bir kaza geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Bu İngiliz pilotun sezon içindeki ilk kazası değildi, daha önce de Fransa ve İsveç'te de kaza yapmıştı.

Citroen WRC takım patronu Pierre Budar yaptığı açıklamada takım patronu olarak önlem almak zorunda olduğunu Meeke'nin deyim yerindeyse kontrolden çıktığını söyledi.

Önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilecek rallilerde hali hazırda anlaşmaları bulunan Craig Breen ve Norveçli Mads Ostberg iklisinin yarışması bekleniyor.

Bu değişikliğin Citroen'in efsane pilotu Sebastian Loeb'ün dönüşünü etkileyip etkilemeyeceği ise merak konusu.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook