Portekiz WRC: Neuville kazandı, liderliğe yerleşti

Portekiz WRC: Neuville kazandı, liderliğe yerleşti - 0

Belçikalı pilot sezonun ikinci galibiyetine ulaşırken, şampiyonada da liderliğe çıktı

Yazı: Berk Sarıoğlu

Şampiyona lideri Ogier’in Cuma günü yaptığı kaza sonunda yarış dışı kalması 2018 sezonunun düğüm noktası olabilir. Geçen seneye baktığımızda Seb saf hızındansa istikrarlı sonuçları neticesinde şampiyonluğu kazanmıştı, Portekiz’de yarış dışı kalırken Neuville’in kazanması durumunda geri dönüş zor olabilir.

Sadece kazanmak da değil, Neuville Power Stage’de de ikinci en hızlı zamanı elde ederek toplamda 29 puan aldı ve rakibinin 19 puan önüne yerleşti. Bu psikolojik açıdan da büyük bir avantaj elde ettiği anlamına geliyor.

Hyundai pilotu son güne, M-Sport pilotu Elfyn Evans’ın 39.8 saniye önünde başladı ve sorunsuz şekilde finiş gördüğü rallide farkı 40 saniyenin üzerine taşımasını bildi.

Evans sezonun ilk podyumunu elde ederken bu sonuç Ogier’in yarış dışı kaldığı bir rallide M-Sport açısından takımlar şampiyonluğu için çok kritikti. Evans son günde lideri zorlamaktansa arkasındaki Suninen’i tutmaya odaklandı. Finli pilot Sordo’nun 10 saniye ceza alması (şikanda bariyerlere temas etmesinden dolayı) sonucunda üçüncüğü ele geçirdi ve son güne 22 saniye geride başlamasına rağmen hızlı temposu sayesinde Power Stage öncesi farkı 8.4 saniyeye kadar indirmişti. Her ne kadar ralli sonunda ikinciliğe ulaşamasa da kariyerinin ilk WRC podyumunu elde etmesi kendisi açısından önemliydi. Bu aynı zamanda M-sport'un da iki otomobille podyumda yer alması anlamına geliyordu.

Sordo dördüncülüğü elde ederken İspanyol pilotun katıldığı dört rallide de ilk 4 içinde finiş görmesi dikkat çekici bir istatistik. Ayrıca takımlar şampiyonluğu için Hyundai’ın elini güçlendiriyor.

Lappi bu yıl pek istediği sonuçları alamasa da Portekiz’den en üst sıradaki Toyota pilotu olarak ayrılması olumluydu. Tanak yarışı bitiremezken Latvala Super Rally kuralları ile devam edebildi ama ilk 10 içerisinde yer bulamadı kendine.

Meeke’in yüksek hızda yapmış olduğu kaza Citroen ve tüm WRC severleri korkuttu. İrlandalı pilotun durumu netlik kazanmasa da kulağımıza gelenler ikilinin durumunun iyi olduğu şeklinde. Buna rağmen Citroen Portekiz’den eli boş ayrılmadı. Ostberg 6, Breen 7. sırada finiş görerek takımlar şampiyonluğu için puan topladılar.

WRC’de bir sonraki ralli İtalya’da koşulacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook