İtalya WRC: Neuville 0.7 saniye farkla kazandı!

İtalya WRC: Neuville 0.7 saniye farkla kazandı! - 0

İnanılmaz bir mücadeleye sahne olan İtalya Rallisi, Neuville’in Power Stage’deki muhteşem sürüşüyle unutulmaz bir şekilde noktalandı.

Yazı: Berk Sarıoğlu

Geçtiğimiz yıldan beri süregelen Ogier – Neuville mücadelesi İtalya’da zirve yaptı. İkili son etaba 0.8 saniye Ogier’in liderliğiyle gelirken, rallinin kazananı Neuville oldu! Belçikalı Power Stage’de rakibinden 1.5 saniye çaldı ve galibiyete uzandı.

Citroen yarış öncesi şaşırtan bir kararla Meeke ile yollarını ayırdığını açıkladı. İngiliz pilotun yerineyse Norveçli Mads Ostberg geçti. Citroen’in acilen puanlara ihtiyacı olduğu için Ostberg temkinli ve daha çok finiş görme odaklı bir tempoylar yarıştı. İlk günü Ogier, Neuville’in 18.9 saniye önünde lider tamamlarken iddialı isimlerden Tanak, Yaris’inin radyatörünü delince yarış dışı kaldı. Yarışa sıkı başlayan Hyundai pilotu Mikkelsen de ilk günün şansız isimlerindendi ve yoldan çıkarak yarış dış kaldı.

İkinci gün Ogier yine hızlı devam ederken Neuville gün boyunda karşı atak yaptı ve günü 3.9 saniye geride tamamladı. Pazar günkü 4 etap için geçilmesi zor görünen bir farktı bu. Ancak Belçikalı Pazar gününe aç başlamıştı ve ilk 3 etabı kazanarak farkı 0.8 saniyeye kadar indirdi. Ogier ise elinden geldiğince hızlı zamanlara imza atarak rakibine cevap vermek niyetindeydi ama Power Stage’de Neuville’e geçilmekten kurtulamadı. Hyundai pilotu aynı zamanda Power Stage’i de kazandı ve hanesine maksimum olan 30 puanı yazdırdı.

Ralli sonundaki 0.7 saniyelik fark bu sezonki en yakın final derecesi olarak kayıtlara geçerken Neuville bu sayede puan farkını 27’ye çıkarttı. Bu aynı zamanda Hyundai pilotunun bu sezonki üçüncü, üst üste ikinci galibiyetiyken, Neuville’in dört rallidir podyumda olması ne kadar istikrarlı olduğunu gösteriyor.

İtalya’da Ogier ikinci olurken, podyumun son basamağı Toyota’dan Lappi’nin oldu. Paddon dördüncü, Ostberg beşinci, Breen altıncı olurken, Latvala yedincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook