Opel Crossland X Meriva'nın yerini aldı

  • Opel Crossland X Meriva'nın yerini aldı - 1
  • Opel Crossland X Meriva'nın yerini aldı - 2
  • Opel Crossland X Meriva'nın yerini aldı - 3
  • Opel Crossland X Meriva'nın yerini aldı - 4
  • Opel Crossland X Meriva'nın yerini aldı - 5
  • Opel Crossland X Meriva'nın yerini aldı - 6
  • Opel Crossland X Meriva'nın yerini aldı - 7
  • Opel Crossland X Meriva'nın yerini aldı - 8
  • Opel Crossland X Meriva'nın yerini aldı - 9

Opel’in X ailesinin yeni üyesi Crossland X, Meriva modelinin yerini aldı.

Alman üretici Opel’in Crossover-SUV ailesi X genişliyor. İlk olarak Mokka X ile başlayan seri Crossland X ile devam ederken, serinin en büyüğü Grandland X’in de yıl içerisinde tanıtılması bekleniyor. Crossland X'in Meriva modelinin yerini aldığı açıklanıyor.

B sınıfı Crossover olarak tasarlanan Crossland X markanın C sınıfı hatchback temsilcisi Astra’dan 16 cm kısa 10 cm daha yüksek olarak tasarlanmış. Motor seçenekleri hakkında henüz bilgi verilmeyen Crossland X’de Astra’da kullanılan güç ünitelerinin kullanılması bekleniyor.

Markanın Monza konseptiyle benimsediği yeni tasarım anlayışına sahip olan model çift renkli tasarlanmış. Markanın son dönemdeki imzası niteliğinde olan kanat şeklindeki LED gündüz farları Crossland X’te de yerini almış. Dış tasarım olarak Mokka X’e benzeyen model iç mekanda ise Astra ile benzerlik taşıyor.

AGR sertifikalı koltukların opsiyonel olarak sunulduğu Crossland X’de ısıtmalı koltuklar ve ısıtmalı direksiyon da yine opsiyon listesine alınmış. 8 inç büyüklüğünde bir multimedya ekranına sahip olan modelde IntelliLink teknolojisi kullanılıyor. Android Auto ve Apple CarPlay desteğine sahip olan bu dokunmatik ekran aynı zamanda 180 derecelik bir görüş açısına sahip olan geri görüş kamerası içinde kullanılıyor.

Birçok teknolojik oyuncağa sahip olan Crossland X’de Astra ve Mokka’dan tanıdığımız MatrixLed teknolojisinin kullanıldığı full LED, AFL farlar yer alıyor. Opsiyonel olarak sunulan Opel Eye sürüş destek sistemine sahip olan araç bu sistem ile birlikte hız sabitleme sistemi ve çarpışma önleyici gibi özelliklere sahip oluyor. Ayrıca yine opsiyonel olarak alınabilen “Gelişmiş Park Desteği” Crossland X’de sunulmuş. Bu opsiyon ile birlikte model park edebileceği uygun bir park alanı olduğunda aracı otomatik park edebiliyor.

Model 1 Şubat’ta Berlin’de resmi olarak tanıtılacak, lansmanıysa Mart ayındaki Cenevre Fuarı’nda yapılacak. Model satışa sunulduğunda Peugeot 2008 ve Renault Captur gibi modellerle rekabete girecek.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook