Opel Crossland makyajlandı, markanın yeni yüzüne sahip oldu

  • Opel Crossland makyajlandı, markanın yeni yüzüne sahip oldu - 1
  • Opel Crossland makyajlandı, markanın yeni yüzüne sahip oldu - 2
  • Opel Crossland makyajlandı, markanın yeni yüzüne sahip oldu - 3
  • Opel Crossland makyajlandı, markanın yeni yüzüne sahip oldu - 4
  • Opel Crossland makyajlandı, markanın yeni yüzüne sahip oldu - 5
  • Opel Crossland makyajlandı, markanın yeni yüzüne sahip oldu - 6
  • Opel Crossland makyajlandı, markanın yeni yüzüne sahip oldu - 7
  • Opel Crossland makyajlandı, markanın yeni yüzüne sahip oldu - 8
  • Opel Crossland makyajlandı, markanın yeni yüzüne sahip oldu - 9
  • Opel Crossland makyajlandı, markanın yeni yüzüne sahip oldu - 10
  • Opel Crossland makyajlandı, markanın yeni yüzüne sahip oldu - 11

Güncellenen otomobil Opel’in yeni tasarım felsefesi doğrultusunda yeni bir yüze kavuşurken adından ‘X’ harfi atıldı.  

Opel’in B SUV segmentindeki modeli Crossland X makyajlandı. Markanın geçen yıl, yeni Mokka modeliyle tanıttığı yeni tasarım felsefesi ve Opel Vizor olarak nitelendirilen ızgara tasarımı aynı şekilde Crossland modeline entegre edilmiş. Bu sayede otomobilin önü çok daha temiz ve yalın hatlara sahip olmuş. Bu arada otomobil makyajlanırken adındaki ‘X’ harfi atılarak sadece Crossland olarak güncellendi. Benzer bir hamleyi yeni Mokka’da da görmüştük.  

Arka taraftaysa koyu zeminli fren lambaları, iki renkli tavan ve bagaj kapağı dikkat çekerken model adı bagaj kapağının üzerini kaplayacak şekilde yerleştirilmiş. Otomobilde yeni tasarımlı jantlara yer veriliyor. 16 ve 17 inç genişliğinde alınabilen jantlar otomobilin sportif tasarımını destekliyor. Makyajda ayrıca Opel, sadece tasarımsal değil direksiyon ve süspansiyon olarak da sportif olarak ayarlanan GS Line+ donanımını da sunmaya başladı. Bu donanımda IntellliGrip adaptif çekiş kontrol sistemi yer alıyor ve daha sportif bir sürüş isteyen kullanıcılara hitap ediyor.  

Kabinde büyük değişimler söz konusu değil. Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunan Infotaintment sistemi ve yeni tasarımlı koltuklar iç mekanın en büyük değişimlerinden.  

Makyajlanan Crossland’da motor seçenekleri olarak PSA Grubu ünitelerini görüyoruz. 1.2 litrelik, 3 silindirli benzinli ünite giriş seviyesinde atmosferik olarak karşımıza çıkıyor. 82 bg güç ve 118 Nm tork üreten bu motor sadece 5 ileri manuel şanzımanla alınabiliyor. Aynı motorun turbo destekli versiyonu 110 ve 130 bg’lik iki versiyonla geliyor. Bu motorların sırasıyla tork değerleri 205 ve 230 Nm olarak veriliyor. 110 bg’lik versiyon sadece 6 ileri manuel, 130 bg’lik versiyonsa 6 ileri manuel veya 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilebiliyor.  

Dizel cephesindeyse 1.5 litrelik ünitenin 110 ve 120 bg’lik iki versiyonunu görüyoruz. 250 ve 300 Nm tork üreten bu motorlar sırasıyla 6 ileri manuel ve 6 ileri otomatik şanzımana sahip. Crossland’in elektrikli veya hibrit versiyonu şimdilik sunulmuyor.  

Yeni Opel Crossland 2021’in ilk aylarında müşterileriyle Avrupa pazarında buluşacak.



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook