Cupra Formentor’da yeni motor seçenekleri sunulmaya başlandı

  • Cupra Formentor’da yeni motor seçenekleri sunulmaya başlandı - 1
  • Cupra Formentor’da yeni motor seçenekleri sunulmaya başlandı - 2
  • Cupra Formentor’da yeni motor seçenekleri sunulmaya başlandı - 3
  • Cupra Formentor’da yeni motor seçenekleri sunulmaya başlandı - 4
  • Cupra Formentor’da yeni motor seçenekleri sunulmaya başlandı - 5
  • Cupra Formentor’da yeni motor seçenekleri sunulmaya başlandı - 6
  • Cupra Formentor’da yeni motor seçenekleri sunulmaya başlandı - 7
  • Cupra Formentor’da yeni motor seçenekleri sunulmaya başlandı - 8
  • Cupra Formentor’da yeni motor seçenekleri sunulmaya başlandı - 9
  • Cupra Formentor’da yeni motor seçenekleri sunulmaya başlandı - 10
  • Cupra Formentor’da yeni motor seçenekleri sunulmaya başlandı - 11
  • Cupra Formentor’da yeni motor seçenekleri sunulmaya başlandı - 12

1.5 litrelik giriş seviyesi motor 150 bg güç ve 250 Nm tork üretiyor.

Cupra, geçen yıl tanıttığı Formentor'daki yani başlangıç seviyesi motorunu ve donanım seviyelerini duyurdu. 310 bg gücündeki benzinli motor ve 245 bg’lik plug-in hibrit motorların sunulduğu Formentor'u, artık VAG grubundan aşina olduğumuz 150 bg güç ve 250 Nm tork değerine sahip, benzinli, 1.5 litrelik ünite ile de satın almak mümkün olacak. Bu motor seçeneği Formentor’da 2021 ilkbahar aylarından itibaren Avrupa’da satın almak mümkün olacakken Cupra’nın marka olarak yine 2021’de Türkiye’de de satılacağını söylememiz gerek. Dolayıyısla ülkemiz vergi sistemi açısından verimli olan 1.5 litrelik motor Cupra Formentor’un Türkiye’de satılması için uygun görünüyor. Bu motorda şanzıman seçeneği olaraksa 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG alınabiliyor. 1.5 litrelik motor ayrıca diğer motorlara göre daha az agresif bir şasi ayarına da sahip.

Motor gamına bir diğer ekleme de dizel ünitede yapıldı. 2.0 litrelik ünite ilk başta 190 bg’lik versiyonla gelirken güncellemede aynı mtoorun 150 bg’lik bir alternatifi otomobile eklendi. Bu motor da 1.5 benzinli gibi 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG şanzımanal geliyor. Ayrıca ilk etapta sadece 245 bg olarak gelen plug-in hibrit motorun 204 bg’lik versiyonu, sadece önden çekişli olarak alınabiliyor.

Yeni motor eklemesiyle birlikte otomobilin donanım seviyesinde de yenilikler gerçekleşti. Formentor'un donanım yelpazesi, yeni V1 ve V2 donanım paketleriyle toplamda 5 farklı (diğerleri VZ2, VZ3 ve VZ Edition) seçeneğe çıkarak genişledi. V1; spor koltukları, çok fonksiyonlu direksiyonu, 3 bölgeli klima kontrollerini ve kablosuz şarj sistemini içeriyor. 10.25 inçlik sürücü bilgi ekranı ve 12 inçlik infotainment ekranı da birçok güvenlik ekipmanlarıyla birlikte bu pakette mevcut.

Daha sportif ve lüks bir seçenek olan V2 donanım paketi, içerdiği 19 inçlik jantları, ısıtmalı direksiyonu ve deri işlemeli ön paneli ile daha sportif görünüm ve daha lüks bir sürüş deneyimi isteyenler için ideal.

Cupra 2021’de Doğuş Otomotiv tarafından SEAT yönetimiyle Türkiye’de satılmaya başlanacak. Markanın ilk olarak Formentor modeliyle pazara giriş yapması bekleniyor zira diğer modellerde 2.0 litreden düşük hacimli motor yok veya sadece yüksek fiyatlı hibrit motorlarda bu seçenek mevcut. Dolayısıyla bu modelin yeni motoruyla ülkemizde satılması oldukça mantıklı görünüyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook