Dopingli Jaguar XE: SV Project 8

  • Dopingli Jaguar XE: SV Project 8 - 1
  • Dopingli Jaguar XE: SV Project 8 - 2
  • Dopingli Jaguar XE: SV Project 8 - 3
  • Dopingli Jaguar XE: SV Project 8 - 4
  • Dopingli Jaguar XE: SV Project 8 - 5
  • Dopingli Jaguar XE: SV Project 8 - 6
  • Dopingli Jaguar XE: SV Project 8 - 7
  • Dopingli Jaguar XE: SV Project 8 - 8
  • Dopingli Jaguar XE: SV Project 8 - 9

Markanın en güçlü ve hızlı modeli 600 bg gücünde 

Jaguar’ın özel otomobil departmanı SVO, XE modelini elden geçirdi. SV Project 8 adı verilen süper sedanın üretimi yalnızca 300 adetle sınırlı.

İlk bakışta dikkat çeken değişiklikler arasında yere basma kuvveti üretimine katkıda bulunan ön splitter, düzleştirilmiş taban profili ve karbon fiber tamponlar yer alıyor. Otomobilin arka kısmını zemine bastırmaktan ise ayarlanabilir arka kanat ile dört egzoz çıkışına ev sahipliği yapan difüzör sorumlu.

Ön kaputu karbon fiberden imal edilen SV Project 8, bu sayede 3 kg hafiflemiş. Ağırlık azaltma çalışmaları dâhilinde 305 mm tabanlı lastiklerle sarılı, 20 inç çapındaki dövme alaşım jantları da gösterebiliriz.

Supercharger destelkli 5.0 V8 motorundan 600 bg ve 700 Nm üretebilen yüksek performanslı XE, bu gücü 200 milisaniyede vites geçişi imkânı sunan 8 ileri Quickshift şanzıman ve IDD adlı akıllı sürüş sistemi vasıtasıyla dört tekerleğe birden aktarıyor. SV’nin 0-100 km/s hızlanması 3.3 saniye sürerken, maksimum hızı 320 km/s olarak verilirken, otomobil dört çeker sistemine sahip.

Önde 400, arkada 396 mm çapında olan karbon-seramik frenler ile sağlam durma performansı sunan XE türevi Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerle geliyor.

Project 8 iki farklı şekilde alınabilecek. Standart olarak 4 koltuklu ya da isteğe göre iki koltuklu Track Pack paketiyle. İkinci versiyon, SVO imzalı modelin normal hâlinden yaklaşık 12.2 kg daha hafif.

Seçime bağlı olmaksızın Alkantara kaplı gösterge paneliyle gelen araç, yansımaları azaltmak adına bu malzemeye kapı panelleri ve direksiyonda da yer vermiş.

Yukarıda söylediğimiz gibi 300 adet ile sınırlı olacak Jaguar XE SV Project 8’in fiyatı henüz açıklanmadı. Araç bugün başlayacak Goodwood Festival of Speed etkinliğinde boy gösterecek.

Jaguar XE SV Project 8 fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook