Jaguar XE SV Project 8 Ring’de kendi rekorunu geliştirdi

  • Jaguar XE SV Project 8 Ring’de kendi rekorunu geliştirdi - 1
  • Jaguar XE SV Project 8 Ring’de kendi rekorunu geliştirdi - 2
  • Jaguar XE SV Project 8 Ring’de kendi rekorunu geliştirdi - 3
  • Jaguar XE SV Project 8 Ring’de kendi rekorunu geliştirdi - 4
  • Jaguar XE SV Project 8 Ring’de kendi rekorunu geliştirdi - 5

Dört kapılı sedan rekorunu elinde bulunduran otomobil 2.9 saniye daha hızlandı. 


Jaguar’ın Nürbugring’de en hızlı sedan rekorunu elinde bulunduran modeli XE SV Project 8 2.9 saniye hızlanarak rekorunu pekiştirdi. Önceki rekor 2017 yılında 7:21.23 ile elde edilmişti, yeni rekor 7:18.361 olarak kayıtlara geçti. XE SV’den önceki rekortmen iste Alfa Romeo Giulia QV ve 7:32’lik derecesiydi

Modelde kullanılan 5.0 litrelik supercharger destekli V8 motor 600 bg güç ve 700 Nm tork üretiyor. Otomobilin 0-100 km/s hızlanması 3.3 saniye sürerken maksimum hızı 320 km/s. Bu da Project 8’i bugüne kadar üretilen en güçlü Jaguar modeli yapıyor.

Rekorda kullanılan otomobil Project 8 modelinin Track Pack opsiyonuydu. Bu donanımda sadece 2 koltuk bulunuyor ve lastik olarak Michelin Pilot Sport Cup 2 R lastikler yer alıyor. Rekor için otomobilde herhangi bir modifikasyon yapılmadığı açıklandı. 

Rekorla ilgili Jaguar Specil Vehicle Operations mühendislik direktörü Jamal Hameedi şunları söyledi: “Modelin Nürbrugring’de elde ettiği derece oldukça etkileyiciydi ama SV akıllarında motorsporları olan bir ekipten meydana geliyor, dolayısıyla otomobilin daha da hızlı olabileceğini biliyorduk. Yeni rekor, Project 8’i her geçen gün müşterilerimiz için geliştiren ekibimiz için bir ödül oldu.” 

Jaguar Project 8’den sadece 300 adet üretti ve üretim yılın sonunda sona eriyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook