AMG GT 4 Door, ’Ring’in en hızlı seri üretim sedan rekorunu kırdı

AMG GT 4 Door, ’Ring’in en hızlı seri üretim sedan rekorunu kırdı - 0

Dört kapılı AMG modeli 7:25.41 ile seri üretim sedan modeller arasında en hızlı olarak rekora imza attı.


Daha önce bu rekorun denendiğiyle ilgili haberimizi sizinle paylaşmıştık. O tarihte rekorlar ilgil isöylentiler derecenin 7:30’dan daha hızlı olduğunu belirtiyordu ancak gerçek derece daha da etkileyici: 7:25.41.

Modelin pistteki sürüşü AMG geliştirme mühendisi olan ve eski yarış pilotu Demian Schaffert tarafından gerçekleştirildi. Rekorda kullanılan model Mercedes-AMG GT63 S 4MATIC versiyonuydu, yani dört tekerlekten çekişli, çift turbo 4.0 lt V8 motorlu ve 639 bg gücündeki versiyon. Otomobilde standart olarak AMG 4 çeker sistemi, aktif arka aks (arka lastiklerin dönebilmesini sağlayan teknoloji), elektronik arka diferansiyel kilidi ve AMG Dynamics sürüş programı gibi ekipmanlar yer alıyor.

Otomobilin lastikleriyse müşteriler tarafından opsiyon olarak satın alınabilen Michelin Pilor Sport Cup2 olarak teyit edildi.

Mercedes-AMG’nin bu etkileyici rekoru her ne kadar bugüne kadar lede edilmiş en hızlı sedan rekoru olmasa da seri üretim modeller arasındaki en hızlı olması nedeniyle oldukça iddialı. Hatırlarsanız tüm zamanların en hızlı sedanı Jaguar’ın sadece 300 adet sınırlı sayıda ürettiği Project 8 modeliydi. 600 bg’lik model 7:21 ile turunu tamamlamıştı. Jaguar’dan sonraki en hızlı sedan derecesiyse Alfa Romeo Giulia QV’nin 7:32’lik turuydu.

En hızlı sedan Jaguar XE SV Project 8’in tur videosu için tıklayın.

Alfa Romeo Giulia QV videosu için tıklayın.

Porsche Panemera Turbo videosu için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook